Variola eradicata de vaccinuri? Istoria unei dogme periculoase

Foarte frecvent in discutiile incinse despre vaccinare, auzim argumentul aparent imbatabil despre asa-zisa “eradicare” a variolei prin vaccinare. Acest argument serveste mereu si ca fundament si ca justificare pentru teoria vaccinarii, desi pana in ziua de astazi lipseste in literatura de specialitate orice temei stiintific pentru aceasta afirmatie.

In realitate, variola nu a fost niciodata eradicata.

La vremea respectiva (oficial intre 1853-1979) vaccinarea antivariolica a provocat mai multe imbolnaviri decat variola insasi. In secolul trecut, profesorii  I. Aleksandrowicz si B. Halibokowski de la Academia  de Stiinte Cracovia au publicat de ex. in „The Lancet” 1967: „vaccinarea antivariola provoaca leucemii”. Dr. B. Duperrat din Spitalul Saint- Louis publica in „La Presse Medicale” din 1955: „vaccinarea antivariola provoaca explozie de leucemii”. Si acestea sunt doar articole relativ recente, vom merge insa cu analiza noastra si mai mult in trecut pentru a descoperi frauda.

Ei bine, dupa 30 de ani fara vaccinuri antivariola (mai putin bietii soldati americani care, in ciuda “eradicarii”, sunt injectati in continuare de zeci de ani cu vaccinurile antivariola!!), se pare ca s-a terminat cu linistea, caci in mai 2013 a fost deschisa procedura de admitere pe piata a unui nou vaccin antivariola. Imediat ce va fi admis, va incepe propaganda, iar bioterorismul va fi pretextul pentru urmatorul val de panica.

Vaccinarea variolica – cauza frecventa a imbolnavirilor de variola

In bolnavul nostru sistem de sanatate, nimic nu functioneaza mai bine ca inocularea fricii. Iar impotriva fricii li se promite oamenilor ca vaccinul ii va proteja de pericolul terorist. Dar oare pericolul terorist chiar vine din surse anonime sau se afla deja din plin printre noi? Caci daca analizam experientele din trecut, din ultimele secole, realitatea se prezinta cu totul altfel: documentele istorice arata ca tocmai programele de vaccinare antivariolica au cauzat marile epidemii!

Medicul german dr. Gerhard Buchwald a identificat cu zeci de ani in urma aceasta legatura, cand a analizat minutios statisticile medicale publicate de Oficiul de Statistica German despre cazurile de variola dupa cel de-al doilea razboi mondial si a ajuns la concluzia inevitabila ca tocmai vaccinarea antivariolica a cauzat nenumarate cazuri de imbolnaviri si decese. In mod special i-a atras atentia faptul ca riscul de imbolnavire de variola crestea dupa fiecare vaccinare antivariolica.

Populatia din diverse tari isi daduse seama inca de la introducerea vaccinarii obligatorii ca tocmai vaccinurile ii imbolnaveau pe oameni, dupa cum reiese din multe surse istorice cum ar fi de ex. discursul deputatului Johann J. Most din anul 1875, care relateaza cum in circumscriptia lui o majoritate covarsitoare de nouazeci la suta erau impotriva vaccinarii antivariolice fortate. O dovada clara ca oamenii erau nemultumiti de acest vaccin, bagat pe gat cu forta!

Case6Septicemie dupa vaccinare
Sursa: Final report. Appendix IV.
Reports to the commission of Dr. Arthur Pearson Luff on
outbreaks of small-pox in London in 1892-3
.

 

Un alt document istoric este “Cimitirul vaccinarii” (Hugo Wegener – 1912), care documenteaza 36.000 de cazuri de vatamare postvaccinala datorate vaccinului antivariolic. La pagina 295 este analizata marea epidemie din 1870-1872, care afectase peste un milion de oameni in Germania, din care 96% fusesera vaccinati (!!!). Nu e clar ca vaccinurile erau in cel mai bun caz inutile si in cel mai rau caz provocau ele insele boala?

Foarte interesant este si faptul ca multi medici recunoscusera inutilitatea si pericolul vaccinarii, astfel incat incepusera sa foloseasca in secret vaccinuri-placebo. Este descris cum un medic folosea un ser propriu, creat din tartrat de potasiu si alcool, altul dilua limfa atat de tare in glicerina incat reusise sa diminueze reactiile adverse grave (pag. 289). Alt medic zgaria pielea doar superficial, pentru ca limfa de puroi sa nu mai aiba efectele nedorite. E clar ca foarte multi medici foloseau asemenea trucuri pentru a nu incalca legea, dar in acelasi timp pentru a nu-si vatama constient pacientii. Medicii care citesc acum acest articol ar face bine sa se intrebe si ei: oare eu ca medic as fi procedat altfel sau as fi inceput si eu sa “trisez” ca sa am liniste de la autoritati si ca sa pot dormi noaptea cu constiinta impacata?

Pentru vorbitorii de germana, puteti citi o multitudine de surse istorice despre vaccinarea variolica.

Mitul eradicarii prin vaccinuri

 

In 1977 a aparut o lucrare exceptionala a autorilor John  si Sonja M. McKinlay, intitulata “Contributia indoielnica a interventiilor medicale in scaderea mortalitatii in SUA in sec. XX” (The Milbank Memorial Fund Quarterly. Health and Society, Vol. 55, No. 3. (Summer, 1977), pag.405-428)

La inceputul acestei lucrari apare un citat excelent din Rene Dubos (Mirajul sanatatii; New York, Perennial Library, 1959, pag. 23), care rezuma perfect realitatea:

. . . inca dinainte de aparitia medicamentelor de laborator, treaba fusese facuta deja de reformele sociale ale sec. XIX… Cand vezi refluxul pe plaja oceanului, este usor sa capeti iluzia ca poti goli oceanul scotand apa cu galeata…

TOATE bolile erau in declin masiv inainte de introducerea vaccinurilor sau medicamentelor.

mckinlay-mortality-diseases-a

De asemenea, datorita muncii de pionier a lui Thomas Mckeown timp de trei decenii, din anii ’50 pana in anii ’80, se stie ca de fapt progresele sociale au dus la reducerea mortalitatii – in mod special imbunatatirile sanitare si de igiena, o nutritie mai buna si mai imbelsugata si imbunatatirea generala a conditiilor de viata.

Medicii despre dezastrul vaccinarii variolice

 

Iata ce scriau sute de medici curajosi inainte deja de anul 1890:

Dr. med. Rosa – Viena: “Fara dovezi fiziologice, vaccinarea ramane o sarlatanerie; fara fiziologie nu exista stiinta, iar vaccinarea este o frauda stiintifica.

Dr. med. Bruckner – Basel: “Sunt de acord cu A. v. Seefeld, care a scris: Se pare ca fiecare epoca are formele ei de nebunie; cum a fost in evul mediu vanatoarea de vrajitoare, asa si frenezia vaccinarii este nebunia zilelor noastre. . . Sau credeti ca nu este o nebunie cand, in ciuda tuturor experientelor, oamenii inca mai cred ca trebuie sa semanam boala ca sa culegem sanatate?

Dr. Jos. Hermann – Director al Spitalului Wiedener in Viena: “Pentru mine intreaga afacere cu vaccinarea, inclusiv teoria vaccinarii, este o escrocherie de cel mai nociv gen, care s-a nascut din mintea speculativa a unui doctor, a continuat din credinta oarba si prejudecati, dar si din castigurile materiale pe de o parte si din afirmatiile repetate papagaliceste de unii medici ignoranti, iar pe de alta parte din vanitatea si incapatanarea altor medici de a nu vedea realitatea. Consider ca este o jignire fata de stiinta faptul ca se atribuie conceptului de vaccinare cel mai mic atribut stiintific si mi se pare o abatere de la cel mai banal discernamant sa vorbim de vreo logica a vaccinarii variolice.

Dr. med. Ancelon – Londra: “20 ani am tot vaccinat . . . Toti ati vaccinat cu entuziasm! De ce astazi ne cade acul din mana? – Suntem rusinati, socati, fiindca dupa 65 de ani de practica a vaccinarii nu putem raspunde la intrebarile: Ce este vaccinul? Ce poate realiza vaccinul? Care sunt consecintele? Pana la urma nu stim nimic precis despre elementele acestui “prezervativ pretios”, cum il numea Dr. Lalagade.

Cresterea ratei mortalitatii din cauza variolei in urma vaccinarii obligatorii

 

Joseph Baxendell Increase of smallpox mortality under compulsory vaccination

Cartea poate fi achizitionata AICI

Dr. med. J. Morison – Londra: “Daca vaccinarea este o teorie corecta, atunci trebuie sa aruncam la gunoi toate cunostintele despre igiena si sanatate.

Dr. med. Réné: “Anatomia patologica este inca in stadiu embrionar in ce priveste teoria vaccinarii.

Dr. med. Stowell – Brighton: “Mai mult decat ridicol, este de-a dreptul iresponsabil sa sustinem ca niste substante stricate care vin din puroi si bube ar putea sa faca altceva decat sa otraveasca corpul uman; ca numim acele substante sau ii dam alt nume prostesc, este si ramane un material infectat, viciat si un gunoi care de fapt trebuie aruncat.

Prof. Dr. med. Eisenschitz – Viena: “Realitatea ne-a aratat ca vaccinarile administrate nou-nascutilor foarte frecvent nu au impiedicat imbolnavirea acestora si ca langa cele mai frumoase pustule vaccinale s-a dezvoltat o forma mortala de variola.

Dr. med. Lafaurie – Hamburg: “Nici rapelul (revaccinarea) nu este nimic altceva decat o ipoteza nedovedita (atat direct, cat si statistic), care are doar valoarea relativa a unei admiteri ca ipoteza vaccinarii nu este convingatoare.

Prof. Dr. med. Rudolf Virchow – Berlin (dupa ce in 1880, la initiativa lui, vaccinarea animalelor fusese interzisa): “Vaccinarea antivariolica la animale este deja de domeniul trecutului. In zonele unde nu se mai practica, au disparut aproape toate cazurile de variola. Acolo unde NU se mai vaccineaza, epidemiile nu mai sunt atat de periculoase ca acolo unde se vaccineaza.

Dr. med. Hübner – Leipzig: “Intrucat la ultima mare epidemie in 1972 s-a observat ca proaspat vaccinatii se imbolnaveau de variola la putine zile imediat dupa vaccinare, politia din Berlin a inceput sa trimita populatiei invitatii oficiale la vaccinare si sa-i sfatuiasca sa nu se lase influentati de faptul ca persoanele vaccinate facusera variola – caci aceste persoane ar fi fost doar vaccinate prea tarziu. . .

Dr. med. Schürmeyer – Freiburg: “Timp de 32 de ani am administrat vaccinuri pentru 25.000 locuitori din districtul meu si am facut-o cu cea mai mare grija si precautie. Dupa 40 de ani, statistica si experienta m-au convins ca peste 10.000 de vaccinati s-au imbolnavit de variola in aceleasi proportii ca si nevaccinatii, iar cei din urma se insanatoseau la fel de usor dupa un tratament corect. Chiar cu cele mai bune vaccinuri si cu cea mai atenta manevrare a vaccinurilor nu se puteau evita complicatii grave si uneori letale, cum ar fi branca sau bolile glandulare etc. De aceea consider ca vaccinarea nu este doar inutila, ci -datorita consecintelor inevitabile- este si extrem de periculoasa.

Dr. med. Skelton – Londra: “Prea multi ani am facut parte din armata vaccinarii, dar nu mai pot sa-mi asum aceasta raspundere, caci vaccinurile nu numai ca nu protejeaza, dar cauzeaza alte boli.

Professor Dr. med. Germann – Leipzig: “In experienta mea de 20 de ani in clinica de maternitate din Leipzig am identificat vaccinurile ca si cauza a raspandirii sifilisului, ceea ce m-a convins ca vaccinarea nu mai are nicio justificare, nici macar in cazul cand ar fi fost dovedit ca ar proteja impotriva variolei, dovada care inca nu a fost facuta. . . Un medic care tine la reputatia sa ar trebui sa fie precaut inainte de a-si risca aceasta reputatie favorizand vaccinarea si facandu-se astfel de ras.

Citate vechi vaccinare

“vaccinarea favorizeaza aparitia diverselor forme de scrofuloza”.
Depaul a prezentat la Academia din Paris 450 cazuri verificate unde vaccinarea
administrata de medici respectabili cauzase sifilis
.
Dr Bayard a exclamat “Adio vaccinare”
Daca as avea dorinta sa descriu doar o treime din victimele distruse de vaccinare, v-ar ingheta sangele in vene
Nu am nici cea mai mica incredere in vaccinare; imi face greata,
deoarece adesea transfera boli murdare si periculoase…”

 

Prof. Dr. med. Jung – Basel: “Spre marele meu regret, au trecut multi ani pana cand am realizat ca vaccinarea nu numai ca nu este o binecuvantare, dar este un adevarat blestem pentru umanitate.

Dr. med. Roux – Marseille: “Vaccinatii au fost loviti in numar mare de o variola grava, iar cei care au apucat sa supravietuiasca nu s-au mai bucurat niciodata de o sanatate buna.

Prof. Dr. med. Karl Bock – Leipzig (autorul cartii “Despre omul bolnav si omul sanatos“): “In experienta mea de 40 de ani cu oamenii vaccinati, am vazut mult mai multe vatamari decat beneficii. Nu exista niciun dubiu ca prin vaccinare se cauzeaza in corpul copiilor o otravire purulenta, chiar si atunci cand limfa se recolteaza de la vaci si copii sanatosi. De asemenea, este deja dovedit ca o asemenea actiune de intoxicare si septicemie intentionata are consecinte catastrofale.

Purpura vakzinatoria

Sursa: Vaccinarea, afacerea cu frica – dr. med. Gerhard Buchwald

Dr. med. Andrews: “O experienta da 28 de ani mi-a demonstrat ca in sute si sute de cazuri vaccinarea nici nu a impiedicat imbolnavirea, nici nu a atenuat simptomele; dimpotriva, in mult prea multe cazuri tocmai vaccinarea a cauzat orbire, scrofuloza si alte boli ingrozitoare.

Dr. med. W. Hübner – Leipzig: “Intrucat limfa variolica are o afinitate naturala cu limfa umana, vaccinarea afecteaza negativ intregul sistem limfatic, de aceea la fiecare copil vaccinat gasim vase limfatice umflate, inflamatii ale glandelor limfatice, iar asta nu numai la ganglionii limfatici subaxilari, ci o imbolnavire generalizata la nivel ganglionar, glande umflate, marite, dureroase, care apoi se “pietrifica”. Analizele anatomice ale acestor glande marite in mod patologic au dus la rezultatul ca marimea si “pietrificarea” lor este cauzata de o masa tuberculoasa care se depune in vasele capilare fine. Nu mai exista nicio indoiala ca vaccinarea variolica este principala cauza a scrofulozei (tuberculoza a ganglionilor limfatici de la gat) si a tuberculozei galopante tot mai raspandite, lucru dovedit dealtfel si statistic.

Dr. med. Rowley: “Orbire, paralizie, deformari fizice, toate acestea sunt doar cateva consecinte ale vaccinarii, incununarea fiind cazurile cand aceasta otrava fatala a ucis copiii de-a dreptul.

Deckblatt Impf-Friedhof

Cimitirul vaccinarii.
Ce stiu poporul, expertii si guvernele despre “binefacerile vaccinarii”(1912)

 

Dr. med. George Gibbs – London: “Care este concluzia vaccinarii? Ce ne spune spitalul de variola din Londra? Majoritatea cazurilor de variola -adica 54% din pacienti- vin cu cicatrici vaccinale (!!) si sufera ingrozitor din cauza bolii! Celor “protejati” prin vaccinuri li se mai fac si alte cadouri: eriteme, branca (erizipel), impetigo, ectima, purpura cu petesii, inflamari grave si diverse eruptii, diaree, neuropatii, scrofuloza, tuberculoza, ftizie, rata de mortalitate crescuta, tot mai multe probleme in tratarea bolilor etc.

Dr. med. Albu – Spitalul Lazarus din Berlin: “Din 500 de copii sanatosi pe care i-am vaccinat (cei cu semne de scrofuloza au fost exclusi) doar 86 au ramas sanatosi. Toti ceilalti s-au imbolnavit dupa vaccinare: eczeme, eclampsii, tulburari gastrointestinale etc. Din cei 500 de copii, 103 au murit in decurs de un an. La jumatate din acesti copii decesul a urmat dupa un lant intreg de imbolnaviri legate direct de vaccinare.

Dr. med. J. Copland – Londra (in cartea sa “Dictionar de medicina practica“): “Nu mai exista nicio indoiala – cazurile de scrofuloza si tuberculoza s-au inmultit dupa introducerea vaccinarii variolice.

Dr. med. Deventer – Berlin: “Bolile la copii apar dupa vaccinare mult mai frecvent si in forme mult mai grave, iar aici ma refer in special la atrofii, tuse convulsiva si difterie.

Dr. med. Connel Reed – Londra: “Anglia si Germania au facut cunostinta cu difteria abia dupa introducerea vaccinarii obligatorii!

Dr. Reitz – Petersburg: “Prietenii vaccinarii se bazeaza mereu pe statistica. Trebuie insa subliniat ca tot materialul statistic adunat pana in prezent nu dovedeste nimic despre eficienta vaccinarii, fiindca prima cerinta a statisticii, de a compara persoane similare, nu a fost respectata aproape deloc pana acum. Cu toate acestea, se gasesc deja suficiente informatii care demonstreaza ca vaccinurile nu ofera nicio protectie impotriva variolei.

Deckblatt Das Schwarze Buch vom Impfen Nittinger

Cartea neagra a vaccinarii – Marturii si fapte (1859)
Autor: C.G.G. Nittinger (medic, chirurg si ginecolog, Stuttgart)

Dr. med. Bayard, unul din cei mai cunoscuti medici francezi, facuse petitie la parlamentul francez: “In armata franceza, in timpul razboiului franco-prusac, au fost inregistrate 23.469 cazuri de variola, TOATE la soldati vaccinati si in proportie f. mare revaccinati. Fiecare soldat care reintra intr-un regiment este revaccinat; fara exceptie. Vaccinarea este o crima impotriva naturii. Introducerea generalizata a vaccinarii a dublat rata mortalitatii la tineret.

Dr. med. Nittinger – Stuttgart: “Toti bolnavii de variola pe care i-am tratat timp de 25 de ani au fost fara exceptie vaccinati, unii chiar de 3 sau 4 ori! Acum 9 ani am tratat impreuna cu dr. Blumhardt un brutar, tata de 7 copii, care era plin de pustule variolice purulente. Tatal fusese vaccinat de doua ori, baiatul lui de 3 ani nu primise niciun vaccin. Patru fete vaccinate fusesera trimise la tara, unde s-au imbolnavit toate de variola, doi baieti mai mari -vaccinati- impreuna cu mama vaccinata au facut variola acasa, iar singurul copil nevaccinat, pe care nu l-au putut desparti nici cu forta de tatal lui, nu s-a imbolnavit absolut deloc si este sanatos pana in ziua de azi.” Despre statisticile masluite

Dr. med. Th. Bruckner – Basel (12 iunie 1890): “De 8 ani a fost anulata vaccinarea obligatorie la noi, dar desi rata de mortalitate infantila a scazut considerabil in aceasta perioada, domnii vaccinatori tot incearca sa explice aceasta cu alte motive.

Dr. med. Crüwell – Danzig: “Cifrele oficiului de statistica din Zürich despre rata mortalitatii sunt foarte interesante. In perioada vaccinarii fortate, in 1882 au murit de difterie si crup 390 de copii, iar dupa anularea vaccinarii fortate, in 1884 au murit doar 177 de copii. Ca atare, cifrele s-au injumatatit de cand s-a renuntat la vaccinare.

Dr. med. Schaller si Dr. med. Schwarz – Stuhlweißenburg: “Variola nu se sinchiseste de vaccinuri. Rata mortalitatii prin vaccinare este cu mult mai mare decat cea din cauza variolei.

Dr. med. Gorhan – Mödling (Austria): “Cu o asemenea statistica de calitate indoielnica, teoria vaccinarii va ramane ceea ce a fost dintotdeauna – o dogma medicala, in niciun caz o abordare stiintifica.

Dr. med. Gregory (50 ani director al Casei de Variola din Londra): “Intotdeauna autoritatile medicale numite de parlament pentru a superviza vaccinarea sunt aceleasi voci care incearca sa mascheze si sa infrumuseteze neajunsurile vaccinarii. A incerca sa distrugi variola cu ajutorul vaccinului variolic este o himera, pe cat de aroganta pe atat de irationala.

Putem continua asa cu inca sute de alte exemple. Oare ce vor mai spune pseudoscepticii care tin cu dintii de seringa??? Ca inca de atunci asa multi medici faceau parte din “teoria conspiratiei”?

Daca dam o cautare pe un site cu carti vechi, gasim enorm de multe materiale ale vremii respective care demonstreaza si ele adevaratele dezastre provocate de vaccinarea variolica!

Va recomandam cu caldura aceasta carte scrisa in 1884, costa doar 10 dolari:

EW Toye Vaccination condemned by medical men

Cartea poate fi achizitionata AICI

Intre 1878 si 1898, orasul englez Leicester a renuntat complet la vaccinare, dupa ce implementase instalatii sanitare, rezultatul fiind ca timp de 20 de ani rata mortalitatii din cauza variolei scazuse la o treime in comparatie cu rata mortalitatii la soldatii englezi vaccinati!

Metodele de vaccinare, una mai catastrofala ca cealalta

Tot din cartea Der Impfspiegel mai aflam lucruri interesante despre istoria vaccinarii:

1. Prima metoda a fost inocularea sau variolarea (administrarea de lichid uman infectat).

Dr. med. Rahn – Sangershausen: “Ref. la efectele inocularii, este deja stiut ca variola se raspandea in populatie prin intermediul activ al inoculatilor. In primii 42 de ani dupa introducerea inocularii in Londra, rata mortalitatii infantile a crescut cu 24.549 copii fata de cei 42 de ani de dinainte de vaccinare.

In Europa, variola aparea cel mai virulent [sic!] exact dupa introducerea inocularii.
In 1793 s-a constatat ca epidemia de variola din Weimar fusese cauzata de inocularea variolica. Inocularea a fost acum interzisa, cine incalca legea plateste amenzi uriase sau in alte tari este pedepsit cu inchisoarea.

2. A doua metoda a fost asa-zisa vaccinare, deci inocularea cu variola vacii, metoda prin care se “transmitea” variola vacii la oameni, apoi se lua limfa de la acesti oameni si erau “inoculati” alti oameni (limfa umanizata).

Ca o consecinta a acestei tehnici de vaccinare “imbunatatite”, transmiterea de boli oribile si sinistre (de ex. sifilisul) scapase in asa masura de sub control, incat in sfarsit sute de medici s-au pronuntat impotriva acestei metode (vezi celebra Blue Book din 1857).

Dr. med. Ricord (medic celebru la Hospital du midi din Paris): “Daca se dovedeste ca un singur caz de sifilis sau alta boala apare din cauza vaccinarii, atunci vaccinarea trebuie sa inceteze“; un an mai tarziu declara: “Desi imi vine greu – trebuie sa admit posibilitatea ca vaccinarea propaga sifilisul.

Dr. Jonathan Hutchinson – chirurg la London Hospital, 1877, in cartea sa “Cazuri de chirurgie clinica — sifilisul vaccinal“: “Nu mai incape indoiala ca riscul de sifilis prin vaccinare este real si foarte serios…” (Illustrations   of   Clinical   Surgery–Vaccination Syphilis)

Syphilis through vaccines

Numarul cazurilor de sifilis s-a DUBLAT dupa introducerea vaccinarii fortate in 1853

3. A treia metoda a devenit limfa animalica. Conform materialelor istorice, aceasta asa-zisa “limfa vaccinala de vitel” este cel putin la fel de periculoasa ca si limfa umana, daca nu cumva si mai periculoasa.

Case9

Final report. Appendix IV.
Reports to the commission of Dr. Arthur Pearson Luff on
outbreaks of small-pox in London in 1892-3.

Dr. med. Waltz, Frankfurt an der Oder, a tratat in anul 1885 in oraselul Wittow (insula Rügen) impreuna cu medicul local 300 de pacienti imbolnaviti in urma vaccinurilor. Toate bolile fusesera cauzate de marea speranta a vaccinistilor, limfa de vitel, dupa cum a constatat Institutul Central de Vaccinare din Stettin. Dupa ce au fost publicate rezultatele, dr. Paul Niemeyer din Berlin scria: “Nu doar anularea vaccinarii obligatorii, dar chiar interdictia asa-zisei vaccinari protectoare este doar o chestiune de timp.

Dr. med. Bilfinger – Stuttgart (19 iunie 1890): “Prin introducerea limfei de vitel, vaccinarea a devenit doar o calamitate si mai mare.

Dr. med. Betz – Heilbronn: “Pe buna dreptate, inocularea a fost interzisa, iar pe aceleasi criterii trebuie interzisa si vaccinarea cu limfa de vitel.

Dr. med. Lahmann – Dresda: “Noi, medicii care suntem impotriva vaccinarii, vaccinam abia cand politia i-a dus la disperare pe clientii nostri prin amenzi inimaginabile; cabinetul nostru de vaccinare este mic, iar noi incercam sa vaccinam cat se poate de bland. Pana si in aceste conditii tot constatam ca limfa animalica duce mult mai des la o puternica modificare ulceroasa a pustulelor vaccinale.

Intr-un discurs in fata Congresului International Anti-Vaccinare din Köln, 10 octombrie 1881, Dr. Charles Pigeon, Fourchambalt (Nievre), Franta, a dezvoltat patru argumente cruciale:

  1. Variola nu este o boala atat de grava, iar vaccinarea nu reprezinta in niciun caz o protectie, ci o agraveaza.
  2. Vaccinarea ii expune pe vaccinati la sifilis.
  3. Vaccinarea ii expune pe vaccinati la o multitudine de alte boli, dintre care majoritatea sunt mult mai periculoase decat variola.
  4. Vaccinarea este o cauza redutabila a degenerarii omenirii.”

Iata intr-o editie a Oxford Journal mai multe cazuri “anecdotice” de oameni vatamati grav de vaccinul antivariola.

Eczema Vaccinatum from smallpox vaccine

In Journal d´Hygiene apare pe data de 7 noiembrie 1889: “Cazurile observate in Motte-aux-Bois si cauzate de vaccinarea cu limfa de vitel par a fi de acelasi tip cu abcesele vaccinale raportate de foarte multi medici. Pustulele vaccinale ulceroase au insa istoria lor proprie, care merge inapoi pana la vremea descoperirii lui Jenner. Jenner insusi constatase repetat agravarea pustulelor vaccinale dupa vaccinurile cu limfa animalica. Chiar el a scris: Se intampla frecvent, mai ales cand limfa este obtinuta direct de la vitei, ca pustulele vaccinale sa se transforme in abcese adanci sancroide [care “mananca” practic carnea – n.m.], care la randul lor cauzeaza inflamatii grave si uneori letale.

In PENNSYLVANIA MEDICAL JOURNAL din septembrie 1871 se poate citi: “Mamele americane au fost cuprinse ca si parintii britanici de ciuma vaccinarii. Ce perspectiva pentru umanitate este aceasta propagare de boli contagioase sinistre! Virusare nationala [sic!] administrata de angajati publici pentru a “proteja” sanatatea publica. Toate limfele vaccinale care se vand acum pe strada Alaska in Philadelphia sunt obtinute de la copii suferinzi de scrofuloza, sifilis sau alte simptome pestilentiale. Cabinetul de vaccinare este o cloaca de orori germinale.

Lista studii sifilis vaccinal 1873 etc

De ce oare s-a tinut medicina conventionala cu dintii de aceasta dogma atatia ani (pana in 1982)? Unul din motive ar putea fi ambitia fanatica a medicilor secolului XIX de a culege lauri, in combinatie cu megalomania de a incerca sa protejeze omenirea de toate bolile posibile, cu orice pret, la care se adauga incapacitatea de a accepta esecul metodei si orgoliul de a admite ca majoritatea bolilor de atunci au disparut datorita unor factori ne-iatrogeni (deci nu datorat interventiilor medicale). Evident, factorul financiar a jucat de asemenea un rol crucial (vezi mai jos).

Masurile imbunatatite de igiena au avut o importanta cruciala in reducerea drastica a cazurilor de variola la sugarii nevaccinati din sec. XVIII – o consecinta logica a introducerii bailor zilnice impreuna cu introducerea scutecelor din in, mult mai curate, care puteau fi fierte si dezinfectate spre deosebire de vechile scutece facute din piele de oaie.

Si la fel ca la toate celelalte boli, statistica medicala a inceput inca de acum 200 de ani –cu variola- sa triseze: in perioada de dinaintea introducerii vaccinului antivariolic, toate simptomele care incepeau cu febra si se terminau cu eruptii (pojar, scarlatina, rujeola si variola) erau preluate in statistici sub denumirea generica de “variola”, cum ar fi in armata prusaca pana la 1818. Dupa introducerea vaccinului, bolile au fost impartite in categorii individuale si – hocus pocus – brusc s-a inregistrat o “reducere” colosala a cazurilor de “variola”, succesul fiind atribuit vaccinarii! O dogma se nascuse.

Cunoastem metoda dealtfel de la scamatoria cu polio: tot ce inainte de vaccin era polio, dupa vaccin devenise paralizie acuta flasca. Cazurile de polio scazusera dramatic, iar cazurile de paralizie acuta flasca crescusera exponential!

Rise-of-Acute-Flaccid-Paralysis-AFP-and-Fall-of-Polio

 

Aspectele financiare in istoria vaccinarii

 

Despre interesele financiare ale vaccinatorilor:
Dr. med. Stowell – Brighton: “Inteleg foarte bine de ce dr. Simon se pronunta pentru vaccinarea fortata… Un salariu anual de 1.500 lire sterline atarna greu in orice cantar. Si inteleg perfect si de ce vaccinatorii publici… sunt atat de ferm convinsi de avantajele vaccinarii…

Dr. med. Walz – Landsberg: “Vaccinarea baga anual 30 milioane de marci in buzunarele medicilor.

Dr. med. Rich. Nagel – Barmen: “Vai, ce preocupati sunt medicii – evident, de propriile lor portofele!

Dr. med. Hübner – Leipzig: “Afacerea cu vaccinarea a devenit o sursa de venit serioasa si constanta pentru majoritatea medicilor, la care ei nu vor sa renunte, deoarece in joc este existenta lor.

Dr. med. Guillomot – Lüttich: “Onoarea trebuie sa ne fie mai presus decat castigul; vaccinarea este o infamie! Atat pentru cel care o practica, dar mai ales pentru cel care trebuie s-o suporte.

Medicii despre tratamentul variolei in secolul XIX

 

Prin 1800, pe la inceputuri, descoperim in literatura vremii niste metode de „tratament” complet absurde, de ex. pacientii erau masati cu salbe facute din sapun moale, pucioasa si mercur [de pe atunci erau indragostiti unii doctori de mercur – n.m.], asta pe langa aerul ingrozitor si statut din cauza camerelor inchise ermetic. Cei care nu mureau in chinuri ajungeau la orbire, surzenie sau isi pierdeau pur si simplu mintile. Cu timpul s-au mai schimbat lucrurile, insa in jurul anului 1900 nici „remediile” impotriva diareei si febrei (chinina, antifrina, antifebrina) nu au reusit sa-i ajute prea mult pe bolnavi. Baile calde, folosite uneori, s-au dovedit a fi contraproductive la variola.

Este clar ca tratamentele complet gresite nu faceau decat sa inrautateasca evolutia bolii si deveneau astfel principala cauza de deces al bolnavilor, ceea ce ne este confirmat de marturiile istorice din acea perioada. Este singura explicatie pentru faptul ca in alte locuri variola trecea fara complicatii, cu ajutorul unor masuri de tratament corecte, cum ar fi impachetari racoroase si umede ale bolnavilor, bai usor racoroase, alimentatie simpla, vegetariana (in principal ovaz si prune uscate), precum si aerisirea camerelor unde stateau bolnavii. Asa se explica si de ce anumiti medici renumiti ai vremii, precum dr. Albu [roman? – n.m.]  descriau variola ca pe o „boala ridicola”, iar un medic din oraselul polonez Kolberg a vindecat intre anii 1870-1871 aproape 800 de soldati francezi (bolnavi de variola si vaccinati toti!!) prin simple masuri de igiena.
Inca din secolul XIX se cunostea deja una din cauzele acestor boli: dezintoxicarea organismului!! Iata cum descriu cativa medici ai acelor timpuri definitia si tratamentul corect al variolei:

Dr. med. A. Rikli – Oberkrain: “Variola nu este altceva decat cea mai usoara forma de vindecare, adica inflamarea pielii, cauzata de incercarile corpului nostru de a se dezintoxica, de a elimina prin periferii toxinele (resturile metabolice), la fel ca si la pojar, scarlatina si alte boli exantematice. Apa este cel mai sigur remediu pentru ca aceste boli sa se vindece fara probleme si fara cicatrici.

Dr. med. S. Faller – Waldshut, isi pierduse 3 copii din cauza vaccinarii (tuberculoza), al patrulea era bolnav grav si unul singur ramasese sanatos (nevaccinat fiind!), a scris o petitie la parlamentul german pentru anularea vaccinarii fortate: ”Realitati precum cele pe care vi le-am descris, si pe care le-am trait personal atat la mine cat si la pacientii mei, sunt irefutabile. Pana si recenta epidemie de variola a demonstrat ca vaccinurile nu ofera protectie. Noi speram, dar si solicitam ca vaccinarea variolica sa ia in curand sfarsit, cu atat mai mult cu cat atat stiintific cat si empiric a fost demult demonstrat ca variola nu este mai periculoasa decat orice alta boala acuta exantemica, daca nu este tratata gresit. De aceea, vaccinurile sunt absolut inutile, iar vaccinarea fortata este o imixtiune nejustificata in libertatea oamenilor, ba chiar in anumite imprejurari este o crima impotriva umanitatii. Avem datoria de a informa oamenii ca vaccinarea nu protejeaza de variola, ci este mai degraba un factor cauzator de alte boli, mult mai periculoase decat variola.

Dr. med. Max Böhm – Wiesenbad: “Lumea medicala s-a leganat intr-o siguranta iluzorie cum ca vaccinarea previne epidemiile de variola, incat in cazuri concrete medicii nu mai stiu nici macar teoretic ce este de facut. Toti medicii acum asteapta sa auda ce recomanda autoritatile… in rest sunt ignoranti. […] Masurile corecte sunt: bai de aburi pentru a accelera eliminarea prin piele, apoi gargara, spalaturi in nas, clatit ochii, clisme, iar in final doar bai caldute si impachetari pentru a proteja pielea si pentru a scadea doar acea febra de supurare (febra purulenta) care apare uneori la variola. Se recomanda a se acoperi chipul cu un scutec curat umezit si a fi tapotat usor cu vata umezita, pentru a se evita cicatricile. Se intelege de la sine ca bolnavul trebuie sa manance ceva usor, sa stea intr-o camera bine aerisita, intr-un pat curat si cu asternuturi curate. Pe baza acestor cunostinte ne putem relaxa la orice epidemie, ba chiar suntem curiosi cine se va descurca mai bine: credinciosii in ale vaccinarii sau noi, sustinatorii masurilor igienice.

Dr. med. Lahmann – Dresda: “In ziua de astazi, cand cunoastem cu totii necesitatea prevenirii septicemiilor (prin ingrijirea ranilor), daca ar veni cineva cu “inventia” vaccinului (adica administrarea de substante purulente intr-o rana!!), acea persoana ar trebui mai intai examinata pentru a vedea daca mai este intreaga la minte, iar daca ar fi vorba de un medic, i s-ar retrage diploma. […] Vaccinatorii se tem de variola dintr-un singur motiv: sunt incapabili sa ofere un tratament competent. Nu ar fi atunci mult mai bine ca vaccinatorii sa fie invatati cum se trateaza in mod natural variola? Cu aceasta ocazie vor vedea si ei ca variola nu este mai de temut decat scarlatina, impotriva careia nu se vaccineaza. Ar fi mult mai bine decat sa se continue o practica de vaccinare absolut nestiintifica sub pretextul nedemonstrat al protectiei; pentru cunoscatori, aceasta afacere nu se deosebeste cu nimic de formulele de hocus pocus cu care popoarele primitive incercau sa sperie duhurile rele ale bolilor.

In final, citam din discursul de un bun simt extraordinar al medicului german dr. med. Stamm in petitia sa din 1882 catre Parlamentul german:

Variola umana, devenita stationara in Germania, este consecinta vaccinarii repetate. Intoxicatia prin vaccinare, un adevarat atentat impotriva stiintei, ratiunii si bunastarii omului, trebuie stopata si amendata. Daca medicii vaccinisti ar fi somati sa-si exprime convingerile prin administrarea complet gratuita a vaccinurilor, iar 8 saptamani dupa vaccinare copiii sa fie prezentati unui comitet de control care -impreuna cu parintii- sa constate vatamarile postvaccinale, otravirea vaccinala ar disparea foarte curand in tumultul revoltei publice.

Sa speram ca noul vaccin variolic va ramane intr-un con de umbra, la fel ca toate asa-zisele „virusuri” noi de variola, desi ne-am putea imagina si un scenariu in care cei proaspat vaccinati vor raspandi treptat in toata populatia (inclusiv cea nevaccinata) acele proteine si artefacte celulare modificate genetic in laborator si etichetate drept „virusuri”, iar anumite guverne infiltrate deja de industria farmaceutica vor inscena cine stie ce „atac terorist” pentru a inaugura o noua campanie gigantica de vaccinare (poate chiar fortata de data asta!). Sa speram ca nu.

Informati-va si informati-i si pe cei din jur! Multa sanatate si intelepciune va dorim!