Vaccin TBC experimentat pe copii africani dupa ce maimutele inoculate murisera pe capete

Cercetatorii Universitatii Oxford nu au avut scrupule in a experimenta pe copii africani cu un vaccin TBC care in studiul pe animale fusese asociat cu decesul a CINCI din SASE maimute din toate cele infectate cu TBC.

In the monkey study, five out of six of the animals infected with TB who were given the experimental vaccine had become “very unwell” and had to be put down.

Profesorul Peter Beverley a reprosat cercetatorilor ca planuiau sa testeze un vaccin TBC nou pe mai mult de o mie de bebelusi, fara a fi publicat inainte datele stiintifice despre faptul ca maimutele care primisera acele vaccinuri pareau “sa moara in mod rapid”.

In acest experiment nu a existat absolut nicio dovada ca avem de-a face cu un vaccin eficient“, a declarat prof. Beverley, care a afirmat ca autoritatile nu au primit aceasta informatie atunci cand s-a depus cererea pentru studiul respectiv.

In studiul pe maimute, cinci din cele sase animale infectate cu tuberculoza care primisera vaccinul experimental se imbolnavisera foarte grav si au trebuit sa fie ucise.

Bacteria tuberculozei sursa PA

Foaia de informatii oferita familiilor din Africa de Sud care ar fi urmat sa participe la studiu sustinea ca vaccinul fusese testat pe animale si pe oameni si ca era “sigur si eficient” la animale (!!).

Profesorul Jimmy Volmink, decanul Facultatii de Medicina si Stiintele Sanatatoo la Universitatea Stellenbosch, a declarat pentru ziarul The Telegraph ca foaia de informatii nu reflecta corect rezultatele studiului pe maimute.

Aproape 1.500 de bebelusi din Africa de Sud au primit deja noul vaccin, iar parintilor li s-au dat aprox. 10 lire sterline pentru participare.

Autoritatile sudafricane care au aprobat studiul au admis ca foaia de informatii oferita parintilor “poate fi interpretata ca fiind falsa“.

Studiul pe maimute mentionat de prof. Beverley incepuse in noiembrie 2006, iar cererea de a testa vaccinul pe bebelusi fusese depusa 18 luni mai tarziu.

Cam in aceeasi perioada, prof. Beverley a declarat ca primise informatii cum ca animalele din acel studiu au trebuit sa fie eutanasiate “cam rapid“. Toate maimutele fusesera infectate cu tuberculoza, dar un grup primise vaccinul BCG utilizat la scara larga, al doilea nu primise niciun vaccin, iar al treilea primise BCG-ul plus vaccinul nou, aflat in testari.

Studiul pe bebelusi incepuse in iulie 2009 si aproape jumatate din cel 2.800 de nou-nascuti inscrisi in acel studiu primisera noul vaccin. In 2013 s-a anuntat rezultatul studiului, cu concluzia ca noul vaccin nu oferea protectie crescuta.

Profesorul Beverley a depus plangere oficiala la universitate cu privire la acel studiu. A urmat o ancheta, care a concluzionat ca -desi nu fusese incalcata vreo lege- “ar fi fost corect stiintific ca reactiile adverse observate la maimute sa fie raportate autoritatilor la timp.

Profesoara Helen McShane, membra in echipa de cercetatori care au dezvoltat noul vaccin, a declarat ca scopul studiului pe maimute a fost de a se testa “administrarea prin aerosoli” la animale, nu “de a testa siguranta”. [Atunci cum de au scris pe foaia informativa pt. parinti ca vaccinul s-a dovedit sigur si eficient in studiile pe animale?? – n.t.]

Per total, o poveste foarte suspecta.

Sursa: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/03/oxford-university-scientists-gave-babies-trial-tb-vaccine-did/