Studii despre legatura vaccinuri-boli

Legatura dintre vaccinuri si autism

“A fost determinata pentru fiecare stat american in perioada 2001-2007 relatia dintre numarul de copii care primisera pana la 2 ani vaccinurile recomandate si rata autismului sau a tulburarilor de vorbire/limbaj. Cu cat numarul de copii care primisera vaccinurile recomandate era mai mare, cu atat era mai mare rata autismului.” (A positive association found between autism prevalence and childhood vaccination uptake across the U.S. population, J Toxicol Environ Health A. 2011)

Vaccinuri si autism

* * * * *

“Baietii vaccinati ca nou-nascuti au un risc de 3 ori mai mare sa dezvolte autism, fata de baietii nevaccinati sau vaccinati dupa prima luna de viata.”  (Hepatitis B vaccination of male neonates and autism diagnosis, NHIS 1997-2002)

* * * * *

“Autoimunitatea indusa de virus poate juca un rol cauzal in autism. Pt. a examina legatura etiologica cu virusurile in aceasta tulburare neurologica, am condus un studiu serologic pentru virusul rujeolic, virusul urlian si virusul rubeolic. Au fost masurati anticorpii in serul copiilor autisti, la copii normali si la fratii copiilor autisti. Nivelul de anticorpi rujeolici, dar nu de oreion sau rubeola, era semnificativ mai mare la copiii autisti decat la cei normali (P = 0.003) sau la fratii copiilor autisti (P ≤ 0.0001). Mai mult, detectarea virusului rujeolic vaccinal a revelat ca anticorpul era directionat impotriva unei proteine de aprox. 74 kd greutate moleculara. Anticorpul la acest antigen a fost gasit la 83% din copiii autisti, dar nu la copiii normali sau fratii copiilor autisti. Astfel, copiii autisti au un raspuns hiperimun la virusul rujeolic, care in absenta unei infectii cu virusul salbatic poate fi un semn al unei reactii imune anormale la tulpina vaccinala sau al unei reactivari a virusului [vaccinal]”. (Singh VK Jensen RL – Elevated levels of measles antibodies in children with autism – Pediatr Neurol 2003)

* * * * *

Autismul poate rezulta din mai multe cauze cu manifestari diferite in indivizi diferiti, care au simptome comune. Cauzele documentate ale autismului includ mutatii genetice si/sau stergeri genetice, infectii virale si encefalita post-vaccinare. (Theoretical aspects of autism: causes–a review, J Immunotoxicol. 2011 Jan-Mar;8(1):68-79)

* * * * *

Acest studiu demonstreaza clar si fara echivoc ca etilul de mercur, deci cel folosit in vaccinuri, nu numai ca ajunge in creier, dar depune o cantitate dubla de mercur anorganic fata de metilul de mercur (existent in peste). Ca atare, mercurul din vaccinuri NU este “sigur” si nici inofensiv, ci dimpotriva, se depune in creier si distruge neuronii pe termen lung. (Comparison of Blood and Brain Mercury Levels in Infant monkeys exposed to Vaccines Containing Thimerosal, Environmental Health Perspectives, Aug 2005. Thomas Burbacher, PhD, University of Washington)

* * * * *

Alt studiu, aceeasi concluzie: creierul copiilor autisti sufera de inflamatii grave. (Neuroglial activation and neuroinflammation in the brain of patients with autism, Ann Neurol. 2005 Jan;57(1):67-81)

* * * * *

Acest studiu demonstreaza cum Thimerosal-ul (mercur) inhiba metilarea, un proces esential in comunicarea celulara si in dezvoltare. (Activation of methionine synthase by insulin-like growth factor-1 and dopamine: a target for neurodevelopmental toxins and thimerosal, Mol Psychiatry. 2004 Apr;9(4):358-70)

* * * * *

Citat: “ Am reanalizat setul de date raportate initial de Ip et al. in 2004 si am descoperit ca valoarea p originala era eronata si ca intr-adevar exista o corelatie significanta intre nivelul de mercur in sange si diagnosticul de tulburare din spectrul autist. In plus, rezultatele analizelor firelor de par sustin ideea ca persoanele cu autism au dificultati mai mari in a elimina mercurul din sange.” (Blood levels of mercury are related to diagnosis of autism: a reanalysis of an important data set, J Child Neurol. 2007 Nov;22(11):1308-11)

* * * * *

Citat: “Copiii care au un metabolism celular disfunctional (tulburari mitocondrice) risca sa regreseze in autism intre 18-30 luni de viata daca sufera concomitent infectii sau sunt vaccinati.” (Developmental Regression and Mitochondrial Dysfunction in a Child With Autism, J Child Neurol. 2006 Feb; 21(2): 170–172)

* * * * *

Acest studiu contrazice ipoteza ca creierul copiilor autisti ar fi doar “construit altfel” si concluzioneaza “inflamatiile neuronale par a fi prezente in tesutul neuronal al autistilor din copilarie pana in adolescenta.” Dr. Herbert sugereaza ca inflamatiile sunt cauzate fie de boli cronice, fie de surse externe (precum metalele grele). (Large brains in autism: the challenge of pervasive abnormality, Neuroscientist. 2005 Oct;11(5):417-40)

* * * * *

Acest studiu recent demonstreaza ca Thimerosal-ul (pe baza de mercur) scade sau inhiba capacitatea corpului de a produce glutation, un antioxidant care este primul mecanism celular de aparare impotriva mercurului.(Thimerosal neurotoxicity is associated with glutathione depletion: protection with glutathione precursors, Neurotoxicology. 2005 Jan;26(1):1-8)

* * * * *

Un studiu recent explică DIN NOU pericolele reale ale aluminiului injectat, în mod special la copii.
Cercetătorii recomandă eliminarea totală a aluminiului din vaccinurile pediatrice.
(“Rolul estimativ al aluminiului din mediul inconjurator in dezvoltarea neuropatologiilor cronice la adulti si copii. Cat de puternice sunt dovezile si care ar putea fi mecanismulu implicate” (The putative role of environmental aluminium in the development of chronic neuropathology in adults and children. How strong is the evidence and what could be the mechanisms involved?))

* * * * *

aluminium-in-impfstoffen-ia

Legatura dintre vaccinuri si alte imbolnaviri

Lista cu 200 de studii clinice legate de siguranta si eficacitatea vaccinurilor, peste 200 efecte adverse distincte, inclusiv decesul), studii despre contaminarea vaccinurilor si esecul vaccinarii in populatii cu rata de vaccinare mare. (http://www.greenmedinfo.com/sites/default/files/gpub_58635_anti_therapeutic_action_vaccination_all.pdf)

* * * * *

Un document de 23 de pagini in care se detaliaza decesele rezultate in urma vaccinarii la copii sub 6 luni pentru perioada 1980 – 2014 (http://www.vaccinationnews.org/sites/default/files/vaers_DEATHS_under_6_months_same_day_symptoms_ID_description.pdf)

* * * * *

Un studiu din Jurnalul American al Medicilor si chirurgilor arata ca daca se combina mai multe vaccinuri creste si gradul de efecte adverse, si rata de spitalizare (http://www.jpands.org/vol21no2/miller.pdf)

* * * * *

Caz de rujeola asociata cu vaccinul la un copil de 2 ani, la 5 saptamani dupa administrarea vaccinului: “Combinatia simptomelor clasice ale rujeolei, detectarea virusului vaccinal si a anticorpilor, precum si lipsa unei explicatii alternative sugereaza puternic ca a fost o imbolnavire datorata vaccinului.” (Murti et al – Case of vaccine-associated measles – Euro Surveillance 2013)

* * * * *

Panencefalita sclerozanta subacuta urmata vaccinarii cu ROR!

“Acest paper raporteaza cazul unei tinere de 15 ani din India care a dezvoltat PESS (panencefalita sclerozanta subacuta) probabil ca rezultat intarziat al administrarii vaccinului ROR (rujeola, oreion, rubeola). Fata primise vaccinul ROR la 9 luni si documentele medicale aratau ca nu avusese niciodata pojar. Titrul de anticorpi era 1:625, atat in ser cat si in lichidul cerebrospinal.”

Panencefalita sclerozanta subacuta (PESS) este o boala degenerativa rara, tardiva. Reprezinta o afectiune progresiva, de obicei fatala.

(Belgamwar et al., Measles, mumps, rubella vaccine induced subacute sclerosing panencephalitis, J Indian Med Assoc, 1997 Nov;95(11):594)

* * * * *

O cautare rapida pe site-ul PubMed ne arata ca exista o analiza peer-reviewed din 2012 a unor studii realizate cu aproape 1.500.000 de copii, la care s-a inregistrat, dupa vaccinul ROR, un risc de 22 de ori mai mare de meningita, un risc cu 500% mai mare de convulsii febrile si alte efecte adverse grave, inclusiv probleme de coagulare a sangelui.

* * * * *

“Studiul nostru a arătat că sugarii care primesc mai multe vaccinuri simultan, conform calendarului, au mult mai multe șanse de a fi spitalizați sau de a muri în comparație cu sugarii care primesc mai puține vaccinuri simultan. De asemenea, s-a arătat că efectele adverse raportate au fost mult mai susceptibile de a duce la spitalizare sau deces la sugari mai mici.

Aceste constatări sunt atât de îngrijorătoare încât ne-am așteptat ca mass-media din America să dea alarma, cerând o reevaluare imediată a practicilor actuale de medicină preventivă. Dar la 4 ani de la publicarea studiului nostru, acest lucru nu s-a întâmplat. Să fie oare pentru că, în opinia lui Robert Kennedy Jr., aproximativ 70% din veniturile din publicitate ale programelor de știri provin de la companiile de medicamente? Președintele unui post TV a recunoscut că ar concedia un moderator care a aduce un invitat care poate duce la pierderea unui client din farma. Acesta este motivul pentru care mass-media mainstream nu va acorda timp egal poveștilor despre problemele cu siguranța vaccinurilor.

Siguranța programului de vaccinare pediatric al CDC nu a fost niciodată confirmată în studii clinice. Vaccinurile sunt administrate anual la milioane de sugari, însă autoritățile de sănătate nu dispun de date științifice privind studiile de toxicitate sinergică asupra tuturor combinațiilor de vaccinuri administrate sugarilor. Campaniile naționale de vaccinare trebuie susținute de dovezi științifice. Niciun copil nu ar trebui să fie supus unei politici de sănătate care nu se bazează pe principii științifice solide și care s-a dovedit a fi chiar potențial periculoasă.”

http://www.jpands.org/vol21no2/miller.pdf

* * * * *

Iata si un exemplu despre cum Organizatia Mondiala a Sanatatii se intrece cu gluma in materie de pacaleli de prost gust!!

OMS despre PESS de la vaccin dar nu de la vaccin

Traducere: Pentru situatiile in care cazurile de panencefalita sclerozanta subacuta (PESS) apare la indivizi vaccinati care nu au nicio istorie anterioara de infectie rujeolica naturala, dovezile disponibile arata ca infectia rujeolica este cauza, nu vaccinul.

* * * * *

Vaccinarea şi scleroza multiplă (SM)

Manifestări neurologice sunt frecvente în urma vaccinării (Huynh et al., 2008). Într-un studiu epidemiologic de caz pentru evenimente adverse grave raportate în grupul vaccinat împotriva hepatitei B comparativ cu cei care primiseră vaccin antitetanic, scleroza multiplă ieşise în evidenţă cu un raport de probabilitate de 5,2 (P<0.0003). Nevrita optică a fost de asemenea foarte frecvent întâlnită (OR-14, p<0.0002) (Geier et al., 2005). http://www.discoverymedicine.com/Hedi-Orbach/2010/02/04/vaccines-and-autoimmune-diseases-of-the-adult/

* * * * *

Studiu de caz al evenimentelor adverse autoimune grave după imunizarea cu hepatita B.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16206512

* * * * *

Vaccinul hepatitic B recombinant și riscul de scleroză multiplă: un studiu prospectiv.

CONCLUZII: Aceste rezultate sunt în concordanță cu ipoteza că imunizarea cu vaccinul recombinant împotriva hepatitei B este asociată cu un risc crescut de scleroză multiplă și contrazic ideea că legătura dintre vaccinarea antihepatită B și riscul de scleroză multiplă ar fi deja complet înţeleasă. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/15365133

* * * * *

Encefalită după vaccinarea antihepatită B: encefalită diseminată recurentă sau scleroză multiplă?

Activitatea inflamatorie persistentă observata clinic şi pe RMN la aceşti pacienţi este comparabila cu cea observată de obicei la scleroza multiplă. Studiile epidemiologice testează în prezent ipoteza unui rol al vaccinării antihepatită B de a declanşa demielinizarea sistemului nervos central. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10430433

* * * * *

Datele arată clar că, până în 1993, numărul de cazuri noi de scleroză multiplă în Franța a rămas destul de stabil, la 2.500 de cazuri noi pe an. În anii următori, dar mai ales începând din 1996, numărul a crescut dramatic la 4.500 pe an și a rămas stabil la acest nivel de atunci. Explicaţia nu este complet clară, dar ar putea fi aceea că una dintre proteinele din vaccin este foarte similară cu o proteină din mielină. Oricare ar fi mecanismul, din cauza acestui eveniment unic în istoria vaccinării, a unui număr atât de mare de persoane vaccinate împotriva hepatitei B într-un timp atât de scurt și a valului dramatic de cazuri noi, pare foarte probabil că vaccinarea împotriva hepatitei B poate declanșa scleroza multiplă.

https://overcomingms.org/new-study-strongly-suggests-hepatitis-b-vaccination-france-sparked-wave-new-cases-ms/

* * * * *

„In acest caz, Tribunalul a decis că victima, o femeie adultă, a contractat o formă de boală demielinizantă şi scleroză multiplă şi a murit în cele din urmă, după ce primise seria de vaccinuri împotriva hepatitei B. Acesta a fost cel mai recent caz dintr-o cascadă de hotărâri în procesele de tip „omnibus” care se ocupă de vaccinul împotriva hepatitei B și de „boli demielinizante cum ar fi mielita transversă (MT), sindromul Guillain-Barré (GBS), boala demielinizantă inflamatorie cronică (CIDP) şi scleroza multiplă (SM),” conform documentelor tribunalului.”

http://www.maxresistance.com/vaccines-causing-multiple-sclerosis-nurse-sues-over-h1n1-shot/

* * * * *

Ravagiile produse de vaccinurile anti-HPV

Demielinizarea sistemului nervos central și vaccinarea tetravalentă cu HPV

„Vaccinarea este în general considerată sigură la pacienții cu scleroză multiplă (SM). Raportăm 5 pacienți care prezentau sindroame demielinizante multifocale sau atipice în decurs de 21 de zile de la imunizarea cu vaccinul tetravalent împotriva virusului papiloma uman (HPV), cu denumirea Gardasil. Deși populația țintă pentru vaccinare, femeile tinere, are un risc inerent înalt de scleroză multiplă, asocierea temporală cu evenimentele demielinizante în aceste cazuri poate fi explicată prin proprietățile imuno-stimulative puternice ale particulelor asemănătoare virusului HPV incluse în vaccin. Un studiu prospectiv de caz la pacienții cu SM sau sindroame demielinizante izolate clinic cărora să li se administreze vaccinul Gardasil ar putea furniza date relevante privind siguranța în această populație.”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18805844/

* * * * *

Boala demielinizantă și vaccinarea polivalentă împotriva virusului papiloma uman

„Încă de la început, vaccinul polivalent împotriva virusului papiloma uman (HPV), Gardasil, a generat unele controverse, deoarece a fost raportată o relaţie temporală între administrarea vaccinului şi dezvoltarea unor boli autoimune, cum ar fi encefalomielita acută diseminată (EAD), scleroza multiplă (SM) și sindromul Guillain-Barré. Am întâlnit 2 cazuri în care prezentarea inițială a demielinizării sistemului nervos central a urmat într-o legătură temporală strânsă cu administrarea vaccinului Gardasil și am discutat posibila lor asociere.

Cazul nr 1

O femeie de 19 ani a primit 2 doze de Gardasil, la diferenţă de 3 luni, iar la o lună după a doua doză a dezvoltat amorțeală la piciorul drept, care în decurs de o zi s-a extins la piciorul contralateral și a fost asociată cu dureri de spate la nivelul toracelui. Examinarea neurologică a fost semnificativă numai pentru percepția modificată la atingerea picioarelor. Reflexele profunde ale tendoanelor erau normale, iar reflexele plantare erau în flexiune. RMN-ul coloanei vertebrale cervicale și toracice a arătat în total 3 leziuni cu aspect demielinizant caracteristic, una din cele din coloana vertebrală toracică cu substanţă de contrast (figura 1A-C). RMN-ul creierului a demonstrat o leziune suplimentare în substanţa albă, care de asemenea coresponde unui proces de demielinizare.”

http://jnnp.bmj.com/content/82/11/1296.long

* * * * *

Insuficienţă ovariană prematură la adolescente în urma vaccinării HPV: analize de cazuri văzute în practica medicală

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26425627/

* * * * *

Evenimente adverse în urma vaccinării HPV: Alberta 2006-2014

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26921782/

* * * * *

Asocierea dintre ataxia cerebrală acută şi vaccinarea HPV: studiu de caz

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23378179/

* * * * *

Hepatită autoimună de tip 2 în urma vaccinării HPV la o fetiţă de 11 ani

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21596082/

* * * * *

Nevrită a plexului brahial în urma vaccinării HPV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18602437/

* * * * *

Demielinizarea sistemului nervos central în urma vaccinării HPV tetravalente

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18805844/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21425100/

* * * * *

Limfadenopatie cervicală unilaterală şi supraclaviculară în urma vaccinării HPV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18752390/

* * * * *

Eritem multiform în urma vaccinării HPV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19887766/

* * * * *

Vaccinarea HPV şi insuficienţa ovariană primară: o altă faţetă a sindromului autoimun/inflamator indus de adjuvanţii din vaccinuri

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23902317/

* * * * *

Vaccinarea HPV şi lupus sistemic eritematos

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23624585/

* * * * *

Vaccinarea HPV şi uveita

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24191906/

* * * * *

Vaccinurile HPV, sindromul complex regional dureros, sindromul postural ortostatic de tahicardie şi disfuncţiile autonome – o recenzie a dovezilor de reglementare ale Agenţiei Europene a Medicamentului

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27867145/

* * * * *

Reacţie de hipersenzitivitate la vaccinul HPV datorită adjuvantului Polisorbat 80.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22605841/

* * * * *

Purpura imună trombocitopenică în urma vaccinării HPV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19464550/

* * * * *

Erupţii medicamentoase lichenoide după vaccinarea HPV

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/pde.12516

* * * * *

Complicaţii neurologice ale vaccinării HPV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/26160812/

* * * * *

Despre relaţia dintre vaccinul HPV şi bolile autoimune

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24468416/

* * * * *

Pancreatită după vaccinarea HPV: o chestiune de mimetism molecular

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27421720/

* * * * *

Disfuncţii ale nervilor simpatici periferi la adolescente japoneze în urma imunizării cu vaccinul HPV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25274229/

* * * * *

O potenţială reactivitate încrucişată între proteina HPV16 L1 şi antigenele asociate cu sindromul morţii subite

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21699023/

* * * * *

Manifestări severe ale sindromul autoimun indus de adjuvanţi (sindromul Shoenfeld).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27412294/

* * * * *

Sindroame somatoforme şi disautonome severe după vaccinarea HPV: analize de caz şi recenzii literare

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27503625/

* * * * *

Neuropatie de fibră mică în urma vaccinării

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27552388/

* * * * *

Sincope şi convulsii în urma vaccinării HPV:

Syncope and seizures following human papillomavirus vaccination: a retrospective case series

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21449862/

* * * * *

Două cazuri de encefalomielită acută diseminată în urma vaccinării HPV:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5140871/

* * * * *

Două cazuri neclarificate de deces. Putem continua să recomandăm vaccinarea HPV?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18361151/

* * * * *

Evenimente adverse grave legate de vaccinare au fost posibil subapreciate în studiul pivotal randomizat al vaccinului HPV

https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10067-017-3575-z

* * * * *

Alte studii despre vaccinuri