Despre vitamina K

“Vitamina K” este un produs sintetic petrochimic cu denumiri comerciale precum FITOMENADION®, AquaMEPHYTON®, Konakion®.

Efectele administrării de “vitamina K” sintetică:

  • Din prospect: “Reacţii severe, inclusiv decese, au fost observate în timpul şi imediat după injectarea intravenoasă de phytonadione, chiar dacă fuseseră luate precauţii pentru diluare şi evitarea injectării rapide…”
  • Injecţia de “vitamina K” a fost asociată cu leucemia, inclusiv leucemia acută limfoblastică […]. Cercetările efectuate de Dr. Louise Parker, de la Sir James Spence Institute of Child Health din Newcastle upon Tyne, au produs cele mai surprinzătoare rezultate. Dr. Louise Parker a fost citată în British Medical Journal în 1998: “Pe baza dovezilor publicate în prezent, nu se poate respinge sugestia că injectarea neonatală intramusculată de vitamina K creşte riscul de leucemie în copilăria mică.”
  • British Journal of Cancer a publicat “Factori asociaţi cu cancerul la copii” (“Factors associated with childhood cancer“), de J. Golding, et al, în 1990. Raportul indica faptul că injecţiile intramusculare de vitamina K administrate universal măresc semnificativ şansele pentru copii de a dezvolta forme de cancer. Un studiu de follow-up publicat doi ani mai târziu în British Medical Journal (Golding J, Paterson K, Greenwood R, Mott M. Intramuscular vitamin K and childhood cancer. BMJ 1992; 305:341-346) a confirmat rezultatele studiului precedent. Comentariile autorilor, respectând stilul ştiinţific, sunt formulate conservator, dar părinţii preocupaţi de sănătatea copiilor lor vor descifra cuvântul “pericol” citind printre rânduri: “Singurele două studii care au examinat până în prezent relaţia dintre cancerul la copii şi vitamina K intramusculară au arătat rezultate similare şi relaţia este biologic plauzibilă. Beneficiile profilactice împotriva bolii hemoragice nu par a depăşi potenţialele efecte adverse ale injectării intramusculare de vitamină K…
  • Riscul ca un copil să dezvolte leucemie ca urmare a injectării cu “vitamina K” este estimat la 1 din 500 (MIDIRS Midwifery Digest, Vol 2 #3, September 1992)
  • Studii pe animale au legat administrarea de doze mari de “vitamina K” de diverse boli/afecţiuni, precum anemia, probleme de ficat, probleme de rinichi şi chiar de deces.
  • Interestant este că icterul neonatal a devenit mult mai frecvent raportat de la introducerea injecţiei de “vitamina K”.
  • Conform prospectului, reacţiile adverse includ hemoliza, anemia hemolitică, hiperbilirubinemia şi icterul, de asemenea reacţii alergice precum înroşire la faţă, tulburări gastrointestinale, eczeme, roşeaţă, dureri sau inflamarea locului injecţiei, mâncărimi etc. Prospectul de asemenea avertizează că doze mari din acest produs sintetic petrochimic poate cauza vătămări cerebrale la bebeluşi şi/sau tulburări ale funcţiilor hepatice. Hipoxia face parte de asemenea dintre efectele publicate ca apărând la bebeluşii injectaţi cu “vitamina K”.
Descărcaţi aici declaraţia de refuz dacă nu doriţi ca nou-născutul vostru să fie injectat cu acest produs sintetic-petrochimic:

declaratie-refuz-vitamina-k

* * * * *

Prospect în lb. română:
 
Reacţii la vitamina K
 
Hemoragii din cauza deficienţei de vitamina K – chiar există aşa ceva?
 
Injecţii cu substanţe sintetice – nu, mulţumesc!
 
Vaccination info on K
 
Injecţie de vitamina K sau o naştere blândă?
 
Probleme cu vitamina K, alternative sănătoase
 
Un şoc anafilactic în urma injectării cu vitamina K
Cât de toxice sunt injecţiile cu vitamina K şi vaccinul hepB?
 
Alimente bogate în vitamina K
 
Probiotice şi vitK în sarcină
 
Prospect vitamina K
https://dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/drugInfo.cfm?setid=e8808230-2c44-44c6-8cab-8f29b6b34051
 
Ulei de alune vitamina K
 
Hopkins
 
Marcella Piper-Terry explică în acest video despre cum alcoolul din injecţia de vitK vătămează ficatul nou-născuţilor.