Testimoniale ale părinţilor cu copii nevaccinaţi

Ca părinte informat, în fiecare zi mă felicit pentru deciziile luate pentru copilul meu. Am învăţat că depinde doar de mine să-mi păstrez copilul sănătos și în siguranță, să-i ofer mediul familial plin de iubire şi pace sufletească în care să se dezvolte conform potenţialului divin cu care a venit pe această lume.

Informându-mă pentru copilul meu, am învăţat de asemenea să-mi asum mai multă răspundere pentru sănătatea întregii familii. Am învăţat astfel că sănătatea nu vine niciodată din exterior (cu atât mai puţin din pastile sau injecţii), iar natura ne oferă deja tot ceea ce este necesar unei vieţi împlinite şi sănătoase, dacă trăim în armonie cu legile naturii.

Din 2008, de când sunt mamă, copilul meu nu a primit niciun vaccin şi niciun medicament alopat, iar vizitele la pediatru s-au limitat la 10 minute pe an (pt. controalele anuale). Din 2014 nu am mai fost la medicul pediatru deloc. Se trăieşte frumos şi liber fără frica de boli, indusă de cei care fac profit din vânzarea de medicamente şi vaccinuri. Adevărata protecţie a copilului începe cu asumarea răspunderii părinţilor şi continuă cu decizii informate pentru sănătatea lui.

Nu există copil bolnav într-o familie sănătoasă.

Feli Popescu, pedagog, traducator, legal assistant, membru in European Forum for Vaccine Vigilance, mamă a unui copil perfect sănătos

20170917_154135_cs

* * * * *

Pe parcursul experienței mele de mamă a unei fetițe nevaccinate, am petrecut foarte mult timp studiind efectele adverse ale vaccinurilor şi din punctul meu de vedere toate vaccinurile sunt periculoase.

Inainte de a deveni mamă, nu știam absolut nimic despre vaccinuri, pot spune chiar că oarecum credeam în ele, însă experiența prin care a trecut soțul meu (la 26 de ani s-a îmbolnăvit- diagnostic Hodgkin st 2 b) ne-a făcut să deschidem larg ochii şi să nu ne lăsăm doar pe mâna medicilor, fiind în puterea noastră să decidem pentru copilul nostru. Cred cu tărie că fiecare dintre noi își dorește să aibă copiii sănătoşi, însă puțini sunt cei care se informează, marea majoritate lăsând în grija medicilor sănătatea copiilor.

Isabella, mamă a unei fetițe de 1 an si 10 luni, niciodată vaccinată şi perfect sănătoasă

isabela-sanislav-testimonial-copil-nevaccinat

* * * * *

Sunt mândra mămică a lui D. (1 an și aproape 7 luni), nevaccinat, netratat cu pastile, vitamine, suplimente sau altele, pentru că nu a fost niciodată nevoie. E sănătos tun, perfect dezvoltat, fericit, voios! Sănătatea vine din interior, nu din seringi, pastile, dar mai ales nu de la doctori! Cel mai bun tratament este dragostea părinților, liniștea lor! Nu vaccinării obligatorii! Da informării!

Andreea D., 28 de ani

Andreea Dobos

* * * * *

A. (1an, 8l) îmi demonstrează în fiecare zi că un copil nevaccinat este cel mai vioi, sănătos, ager copil pe care un părinte și-l poate dori. Am înlocuit medicamentele cu dragostea, frica am înlocuit-o cu buna dispoziție și iată ce-a ieșit!

Gabriela U.

Gabriela Urs

* * * * *

Sunt fericita mamică a Mariei ( 4 ani și aproape 7 luni), nevaccinată 100%. Sănătatea ei este foarte bună, mergem la medic o dată pe an, la controlul de rutină. De răcit, răcește o dată sau max. de 2 ori/an. A fost alaptată până la 6 luni exclusiv și până la 2 ani jumătate în paralel cu diversificarea. Este foarte inteligentă, are o memorie de invidiat și abilități artistice, în special în colorat. Suntem foarte fericiți de decizia noastră.

Adriana T.

Adriana Trancanici

Adriana Trancanici-2

* * * * *

Când bebe 2 a venit în viața noastră, eram deja hotărâţi că nu vom vaccina (băiatul meu cel mare făcuse autism după vaccin). Acum, după doi ani de la naşterea lui bebe 2, pot spune cu mâna pe inimă, că decizia de a nu-l vaccina a fost cea mai bună din viața mea. Un copil perfect sănătos care nu cunoaşte antitermicele, antibioticele, aerosolii sau alte produse farmaceutice atât de uzuale în tratarea copilaşilor. E un bebe echilibrat, un înger venit să-şi ajute fratele cel mare. Mulțumesc Doamne!

Kelemen T., profesoară, 33 de ani

Kelemen Tünde

* * * * *

Sunt fericita mamică a 2 copii (3 ani, respectiv 5 luni) complet nevaccinaţi și foarte sănătoși.
N-au avut niciodată vreo boală și nu știu ce-s alea pastile. Numărăm pe degete răcelile, numărul lor fiind unul f mic, iar tratamentul nostru este dragoste și îmbrăţișări cât cuprinde 🙂.
Pediatrul nu ne prea cunoaște, pt că am fost doar de câteva ori la check up.
Mă bucur că am fost “oiţa” care a deschis ochii și s-a desprins din turmă la timp.
Sunt foarte fericită de decizia luată și nu regret nicio clipă.

Alexandra P.

Alexandra Patru

* * * * *

Mă numesc Ramona, am 34 de ani și trei copilași. Jess (15 ani), Sofia(4) și Stefan(2). Jess a fost vaccinată complet, drept urmare…multiple alergii, scarlatină de câteva ori, răceli peste răceli tot timpul anului..😞.. Sofia vaccinată la 4 și 7 luni…moment în care realizez că ceva nu e în regulă, nu mai gângurea, nu mai era la fel de “comunicativă” ca de obicei.. La vaccinul de 1 an am spus forever pas. Soţul mi-a pus o întrebare cheie: dar la ce să vaccinăm, la ce ajută? chiar e necesar? Bingo! Am început să mă informez ca să îi pot răspunde. Si am realizat cât greșisem la Jess.. Sufeream cumplit pentru toata neștiinţa și pentru că urmasem “turma”.. Sofia nu a primit niciodată medicamente alopate, nici supozitoare, nici siropuri prescrise, rareori câte o răceală, care trece repede. S-a dezvoltat frumos, este un copil comunicativ și foarte sociabil. Stefan nevaccinat! Mă felicit! Niciun medicament, niciun tratament.. Tratăm febra și răcelile cu multă atenţie și dragoste ❤. Pediatrul nu ne vede decât la controale, aduce aminte de vaccinuri fugitiv, știind că la orice recomandare avem un argument.

Ramona G.

ramona-gross-testimonial-copil-nevaccinat

* * * * *

Am gemeni complet nevaccinați, în vârstă de 3a3l, alăptați exclusiv până la 6l și în paralel cu diversificarea, până la 2a10l, autoînțărcați.
Am refuzat vaccinarea încă din maternitate, când niște asistente mă hărțuiau efectiv în timpul travaliului să semnez că sunt de acord cu vaccinarea, fără să mă informeze deloc despre ce presupune acest act.
Am continuat să refuz vaccinarea pentru că niciun medic nu a fost suficient de informat încât să menționeze că un anumit vaccin, de ex, este contraindicat în cazul copiilor hipotoni, cum erau ai mei, născuți prematur. Am aflat acest lucru de pe un grup de profil, pe Facebook.
Copiii mei au fost diagnosticați cu Sindrom Down, deci sunt sensibili, dpdvneurologic. Nici măcar un singur pediatru nu a considerat că ar fi periculos să se administreze neurotoxine la doi copii cu o condiție genetică.
Sunt extrem de mulțumită că am decis să nu vaccinez, gemenii mei avand o sănătate excelentă, un organism puternic și zero boli, afecțiuni, alergii etc.
Răcesc extrem de rar și se vindecă de la sine, cu simptome blânde de fiecare dată. La aprox. un an au avut roseola infantum (cu febră înaltă, pe care am tratat-o “piele pe piele”) și rubeolă, vara asta, pe care abia am observat-o, fiindcă în afară de erupția cutanată n-au manifestat niciun alt simptom. Copiii mei nu au mai fost la medic de mai mult de doi ani. Nu au mai primit medicamente alopate. Mă îngrijesc să aibă o alimentație cât mai naturala și nutritiv valoroasă.
În concluzie, în lipsa vaccinării, am doi copii foarte sănătoși care, în ciuda unui diagnostic de temut, progresează extraordinar de la o etapă la alta. Sunt activi, curioși, prezenți, inteligenți, afectuoși și veseli.

Semnat,
O mamă fericită.

Cristina Balan
* * * * *

De când am rămas însărcinată, am început să citesc foarte mult despre sănătate în special, de la alimentație până la obiceiuri sănătoase. Mi-am dat seama destul de repede că lumea în care trăim e un haos și că informarea este crucială în era informației pentru a supraviețui atacurilor din toate sferele, altfel riscăm să ne îndepărtăm de drumul cel drept.Deși pare complicat, pentru mine totul a devenit foarte simplu într-un final: trebuie să păstrăm legătura noastră cu natura. Mi-a fost clar că vreau să nasc natural și să-mi alimentez bebelușul la sân, pentru că așa e firesc. De asemenea, am avut grijă să-l țin departe de orice intervenție din exterior, precum sunt vaccinurile, și nu numai. Am învățat din experiență că eu sunt cea mai responsabilă pentru sănătatea lui, și e de datoria mea ca părinte să iau atitudine atunci când altcineva încearcă s-o facă in locul meu.Până să fiu mamă, nu conștientizam multe lucruri ce ne înconjoară. Acum, văzând cum copilul meu se dezvoltă frumos și perfect sănătos, devin tot mai puternică în deciziile luate. Și sunt convinsă că boala nu are nici o șansă acolo unde există armonie în familie și echilibru emoțional.

Mariana B.-L., mămica unui voinicel de 1 an și 5 luni

Mariana Bujor Luca

* * * * *

S. are 2 ani și 8 luni, complet nevaccinat și cu zero tratamente alopate. Nu a fost niciodată nevoie, este cel mai sănătos copil pe care îl cunosc De fapt până la un an jumate nici măcar muci nu a avut. În toata viața lui cred că număr pe degetele de la o mână de câte ori a făcut febră. Care i-a trecut de la sine în max. două zile. Am fost și sunt hărțuită în continuare de familie cu privire la decizia mea, însă îi asigur de fiecare dată că a fost luată după foarte mult studiu și reflecții personale, că a fost una din deciziile cele mai greu de luat de-a lungul vieții mele și că nu mi-aș permite sub nici o formă să fac experimente pe copilul meu, lumina ochilor mei.

Luiza L.

Luiza Luli

* * * * *

Mămică de două fete fericite. Una vaccinată parțial (efecte adverse în comportament, diferență între cea vaccinată și nevaccinată), a doua deloc 💕. Suntem bucuroase… sănătoase și boli prea puține. Nu au făcut niciodată vreo boala gravă, nu administrez medicamente, ci doar hrană sănătoasă și homeopate în caz de nevoie…! Vaccinurile, pe care le-am administrat fără să mă informez, au avut “efect” la ultima varicelă, când cea mare a făcut o formă mult mai gravă decât cea nevaccinată.

Iulia B.

Iulia Bledea

* * * * *

Sunt mândra mamă a lui Matei (1an și 5 luni ) Complet nevaccinat și perfect sănătos, nu am luat niciodată medicamente alopate! Sunt foarte fericită și împăcată sufletește că am ales să mă informez corect și la timp! Diferențele se văd în copiii noștri, iar eu am un copil sănătos, fericit și plin de energie, comparativ cu alți copii vacinați și mereu bolnavi!

Ana-Maria Ch.

Ana-Maria Chineata

* * * * *

Mama de 3 copii. Primul vaccinat complet pana la 1 an acum are 9a6l, a avut numeroase spitalizari si pana la varsta de 3 ani a luat antibiotice prescrise de medici de cel putin 10 ori. A doua(3a3l) ,fiind prematura, a facut mult mai tarziu vaccinul de la nastere ,cand a si facut prima febra si la cateva luni a facut vaccinul de la 2 luni cu febra ft puternica cateva zile la rand. A treia fetita (1a5l)nu a facut niciun vaccin. Pana la 1a2l nu a avut deloc febra. Am avut diverse raceli, herpangina, norovirus, campylobacter…. desi e mai mare baietelul meu face de obicei cele mai agresive forme. In cele mai mukte cazuri face febra ft puternica care duce la halucinatii,spasme, tremur. Am luat aceasta hotarare in deplina cunostina de cauza dupa ce am citit si m-am documentat si mi-am dat seama ca nu mai pot sa risc sanatatea copiilor mei!

Norina S.

Norina Sandra

* * * * *

Sunt mama lui Alexandru,un bebelus de 7 luni complet nevaccinat.Incerc sa ii ofer o alimentatie cat mai sanatoasa si sa il tin departe de medicamente. Pe timpul sarcinii aveam cosmaruri legate de vaccinare si asa a aparut setea de informare, iar de atunci Ii multumesc zilnic lui Dumnezeu ca mi-a luminat mintea sa iau cea mai buna decizie pentru copilul meu, aceea de a nu-l vaccina!

Marcela V. 28 ani

Marcela Vatra

* * * * *

Mamica a doi copii. Primul copil (Bianca 8 ani) vaccinata pana la 2 ani., a dezvoltat o intoleranta la tot ce inseamna lapte si derivate din lapte. Dureri de burtica si aproape mereu o stare de apatie fata de miscare. Al doilea copil (Andrei 2,5 luni) nevaccinat. Diferenta enorma intre ei. El este vioi , energic si mult mai concentrat sa invete lucruri noi.

Nicoleta P.

Razva-Nicoleta Pleniceanu

* * * * *

Ce înseamnă să ai doi copii (4 și 2 ani) complet nevaccinați în familia noastră? Înseamnă copii cu energie, cu poftă de viață, cu zâmbete și fericire. Mai înseamna ani de creștere armonioasă, perfectă, fără boli grave și fără nici un fel de medicament administrat.
Secretul? Fără frică!

Adina P.

Adina Pandrea

* * * * *

Recomand din toată inima tuturor părinților să se informeze înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea copiilor lor. Responsabilitatea le revine lor și numai lor indiferent de deciziile pe care le iau.
Înainte de a lua decizia, împreună cu soțul meu, de a nu ne vaccina copiii: am căutat pediatrul potrivit pentru noi, am citit multe articole, cărți, vizionat documentare, întâlnit cu părinți care au vaccinat și care nu au vaccinat, discutat cu mai mulți doctori (am întâlnit chiar un pediatru care ne-a declarat că a avut caz clar în care un copil complet sănătos s-a îmbolnăvit grav după vaccinare). A fost un drum lung care a meritat tot efortul.
Sunt conștientă de faptul că deciziile îmi aparțin și sunt pregătită să îmi asum consecințele. Băiatul de 3 ani și fata de 5 luni, nevaccinați și complet sănătoși, nu au fost niciodată sub tratament medicamentos.

Alexandra V., manager 31 ani

Alexandra Veverkova

* * * * *

Mă numesc Marin Nadia, am 33 de ani, sunt căsătorită de 11 ani și Dumnezeu a binecuvântat această căsătorie cu doi copii deosebiți: Matei (5a8, vaccinat până la un an) și Andreas (4l, nevaccinat și fără vit. K). La primul copil am fost nepermis de obedientă față de medicul pediatru, astfel încât i s-a făcut întreaga schemă recomandată până la un an, am lăsat să fie decalotat de la 4 luni; având colici (diagnostic pus la telefon) am probat 3 medicamente fără rezultat. A plâns foarte mult, și nu reușeam nicicum să îl consolăm până la 10 luni. Toate acestea deoarece fiecare carte citită despre copii recomandă vaccinările, omițând total reacțiile adverse ale acestora, printre care și plânsul neconsolat.

Trăiesc și astăzi cu regretul că nu m-am informat mai mult și nu pot uita cum o “ajutam” pe asistentă să-i facă vaccinurile, imobilizându-mi copilul de mâini și de picioare. După primul an de viață, după ce acest pui minunat m-a învățat să fiu mamă, a început schimbarea în gândirea noastră. Soțul îmi e cel mai bun aliat. Am citit împreună despre vaccinuri multe nopți și am concluzionat inutilitatea lor. Am renunțat la consilierea pediatrului și mi-am ascultat instinctul de mamă. L-am alăptat pe Matei până la 3 ani, nu i-am dat niciodată antibiotic și n-a necesitat niciodată intervenția doctorului.

La cel de-al doilea băiețel ne-am luat revanșa. Nici vorba de obediență de data aceasta. In sfârșit nu mai trăim cu regrete și cu frică. Am avut o naștere lotus, a venit pe lume cu blândețe și până în prezent (are 4 luni Andreas) nu s-a atins niciun ac de el și nu a luat niciun medicament. E alăptat și vesel. Nu a avut deloc colici și se dezvoltă foarte frumos. Suntem de neclintit în decizia noastră de a nu vaccina, copiii sunt responsabilitatea noastră și deplâng sincer pe toți copiii afectați în urma vaccinării.

Nadia Marin, 33 de ani

Nadia Marin

* * * * *

Sunt mamă pt prima dată, iar la simplul control în confirmarea sarcinii vaccinarea a fost singurul lucru care m-a îngrozit pe perioada sarcinii, aceasta nefiind una tocmai fără probleme. M-am oprit, am gândit și am reacționat. Astăzi, fără niciun regret, sunt foarte mulțumită de alegerea mea. Am refuzat orice fel de vaccinare.

Respect Mămicilor Puternice

Laura M.

Laura Muset

* * * * *

Am doi copii nevaccinați, 2 și 6 ani, care nu știu ce e aia boala de vreun fel, nu răcesc fără căciulă, de fapt nu răcesc deloc indiferent de situație sau colectivitate, doi copii plimbați după mami la servici, în clinica medicală, în contact cu mii de pacienți, care au demonstrat că NU SE IA NIMIC.

Monica O.

Monica Orasanu

* * * * *

Lukas. 2 ani și 7 luni, complet nevaccinat. Inainte să devin mămică, nici prin gând nu-mi trecea că voi refuza vreodată vaccinurile. De fapt, habar nu aveam cât de nocive sunt, până când, în ziua când am născut, am primit niște documente și ni s-a spus că, dacă dorim să-l vaccinăm, trebuie să semnăm acele documente. Acela a fost momentul când am început să ne documentăm și să descoperim cât de ”benefice” sunt vaccinurile!! Am luat o decizie înțeleaptă și suntem fericiți, plus sănătoși!

Maria Sophia

Maria Sophia

* * * * *

Alex are 3 ani și 10 luni. Am născut natural, fără anestezii, perfuzii sau alte medicamente ce se „recomandă” în timpul travaliului. Am avut ora magică și tot timpul Alex a fost lângă mine deoarece eu nu rezonez cu ideea despărțirii bebelușului de mamă pentru a fi dus în salonul de bebeluși. Mai mult, în prima noapte în maternitate, am dormit împreună și cu tati.
Este complet nevaccinat. Alimentația lui este în cea mai mare parte vegetariană, cât mai bio posibil, și când îi dau lactate, carne, ouă, miere, le iau din sursă sigură, de la țară. Ocazional și pește.
Îi mulțumesc Domnului, este un copil fericit, curios, inteligent, energic și frumos foc!

Cristina M.

Cristina Munteanu

* * * * *

Sunt mama unei fetițe de 2 ani și 5 luni. Ea este nevaccinată și perfect sănătoasă. Mă felicit în fiecare zi pentru alegerea mea.

Consider că fiecare părinte are datoria de a se informa înainte de orice procedură medicală efectuată asupra copilului.

Diana B.

Diana Borbe

* * * * *

Sunt mama unui băiețel de 3 ani Rafael-Alejandro, complet nevaccinat. Mănâncă orice, nu este alergic la nimic, perfect sănătos, rar răcește, se joacă în nisip, pietriș și pământ, face baie în râu (apa rece), iarna îmbrăcat subțire și cu toate acestea nu avem nici o problemă.

Ccea mai bună decizie luată –> de a nu vaccina. Toți părinții ar trebui să se informeze măcar de reacțiile adverse ale vaccinurilor, iar apoi să ia decizia pe care o consideră ei mai bună pt. copilul lor (fără nici un fel de constrângere).

Ana-Maria S.-O.

ana-maria-olivera-sanchez-testimonial-copil-nevaccinat

* * * * *

Sunt mama unei prințese de 1 an și o lună, cu numele: Giulia-Victoria, am început să mă documentez despre vaccinuri înainte de a fi însărcinată, totul a început cu întrebarea: “tu când o să ai copii, o să îi vaccinezi?” Întrebarea asta m-a pus pe studiat și decizia a fost simplu de luat: un NU hotărît, vaccinurilor! Mă bucur mult pentru decizia luată și îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a luminat şi mă pot bucura că am o fetiță perfect sănătoasă care nu cunoaște gustul medicamentelor de niciun fel. Trăim simplu, frumos, fără frici și cu multă credință în Cel care ne-a creat perfect!

Mihaela B. 33 ani

mihaela-banete-testimoniale

* * * * *

Mămică de Eva Maria(14luni), complet nevaccinata. Alăptată exclusiv până la 6l, mergem în continuare cu alăptatul până la autoînțărcare. Încerc să îi pregătesc mâncare cât mai sănătoasă și îi ofer toată dragostea din lume.
Până în prezent a avut doar 2 răceli minore (doar nas înfundat 2-3 zile). In rest, sănătoasă tun.
Spunem NU vaccinurilor, NU legii obligativității, NU celor care vor să ne otrăvească!!!
Sănătate multă tuturor copiilor și putere părinților, să își poată apăra puii.

Alina A.

alina-andreea

* * * * *

Sunt mămica unei fetițe de 2 ani și 5 l, vaccinată doar în maternitate, și a unui băiețel de 5 l nevaccinat. Mă felicit mereu pentru decizia luată, copiii mei nu au luat niciodată medicamente, pentru că nu au avut probleme de sănătate. Sunt sănătoși, cresc frumos și eu fac tot posibilul să le ofer o viață frumoasă, eu cred că suntem construiți perfect, avem tot ce ne trebuie de la mama natură. Niciodată nu-mi voi vaccina copiii, pentru că am destule exemple în jurul meu, copii care sunt îndopați cu vitamine și pastiluțe minune și care vizitează spitalul de 3-4 ori pe an cel puțin. Suntem perfecți, nu avem nevoie de îmbunătățiri .

Ionela S.

ionela-surugiu

* * * * *

Sunt Cristina, mama lui David M. de 3 ani și 10 luni, care nu a primit nici un vaccin și mai mult decât atât care nu a primit vreodată vreun medicament… suntem perfect sănătoși și voioși!!! ♡♡♡

Cristina E.

cristina-encutesscu

* * * * *

Sunt mămica unui băiețel complet nevaccinat. Decizia de a nu-mi vaccina copilul a fost luată dupa foarte mult studiu și reflecții personale. Mă felicit în fiecare zi pentru decizia luată pentru că văd rezultatul. În 2 ani și 8 luni ca părinte nu știu ce înseamnă să mergi la medic și să ai un copil bolnav.
Am învațat că sănătatea ți-o creezi tu!!! Nu ți-o dă nimeni.
Alina (29 de ani) și Sebastian

alina-sabina-vrabie-testimoniale

* * * * *

Am început să mă informez în privința vaccinării înainte de a rămâne însărcinată, iar în timpul sarcinii am aprofundat. Uitându-mă în urmă, sunt sigură că am fost ghidată de Dumnezeu pentru a avea acces la informațiile care mi-au schimbat viața. Totul a curs pur și simplu, informațiile au venit la momentul potrivit, toate s-au așezat pentru ca fetița mea să vină blând pe această lume și să continue să trăiască natural și echilibrat, cum numai natura știe să o facă, dacă este lăsată.

Prin urmare, am o fetiță de un 1 și 7 luni perfect sănătoasă, născută acasă, nevaccinată, nemedicamentată, zero vizite la medici, zero afecțiuni. Ce pot să spun mai mult de atât?! Sunt împăcată cu decizia luată și voi continua pe acest drum, sunt sigură că voi avea susținere divină.

Loredana U., 27 ani

loredana-udvari-testimoniale

* * * * *

3 ani si 4 luni, complet nevaccinată, fără vitamina K si fără D3. Alergică la stat în casă si la normele medicale. IQ mult peste medie, cuminte, harnică.  În colectivitate si in contact cu oamenii de la 4 zile. De la 2 săptămâni a început munca cu mine, cu copii de la care nu a luat nimic, doar energia…

Cătălina S.

catalina-smaranda-testimoniale

* * * * *

Sunt mămica Marei (1 an şi 8 luni) şi a lui Alexandru (3 ani si 5 luni), amândoi născuţi natural, fără medicamente, perfuzii sau anestezii, amândoi alăptaţi (15 şi 13 luni). Am avut norocul să petrec alături de ei fiecare clipă din momentul în care s-au născut……”ore magice”. Mara este 100% nevaccinată, o fetiţă extrem de caldă, veselă şi mâncăcioasă. Pediatra o cunoaşte doar pentru că este surioara lui Alex care din păcate este vaccinat parţial până la vârsta de 1 an şi care, aşa cum probabil este de aşteptat, este mai bolnăvicios. Ne “întărim imunitatea” zilnic (dacă vremea ne permite) cu plimbări lungi prin pădure departe de oraş, plimbări în care ne şi întâlnim cu diferite animăluţe, ne jucăm cu beţe, frunze, noroi, pietre etc pe care de cele mai multe ori le şi gustăm!!! Suntem fericiţi şi norocoşi că trăim departe de oraş şi de nenumăratele farmacii existente. Multa sănătate tuturor!

Daniela M., 36 de ani

daniela-manaila      daniela-manaila-2

* * * * *

Sunt mama a două minunate ființe, o fetiță de 3ani şi 3luni şi un băiețel de 2 săptămâni, complet nevaccinați, foarte sănătoși. Fetița în toată viața ei nu a luat încă niciun medicament alopat, de un an şi 3luni e în colectivitate şi încă nu a fost deloc bolnavă (cu acele “răceli şi muci continui” cu care mă amenințau toate mămicile din jur că vor urma după ce începe creșa). Am acționat în cunoștință de cauză cu cereri de a nu fi vaccinați (adică fetița născută în spital, la bb nu a fost cazul, fiind născut acasă), după ce în urmă cu câțiva ani eu am făcut alergii îngrozitoare la medicamente (analgezice), am fost la un mic pas să nu mai fiu… au urmat apoi alte experiențe urâte cu medicina alopată şi asta m-a făcut să caut soluții alternative. Aşa am dat de homeopatie, gemoterapie, NMG, m-am informat şi am înțeles că suntem creați perfecți, nu avem nevoie de nimic şi nimeni să ne disturbe starea de sănătate cu care ne naștem. Lăsăm natura să-şi urmeze cursul firesc…

Anamaria P.

anamaria-pop

* * * * *

Sunt norocoasa mămică a lui Tibi (1an şi 9 luni), complet nevaccinat, fără vitamina k, fără pastiluțe pentru “imunitate” sau vitamine date preventiv. Este un copil sănătos, foarte activ, extrem de receptiv, care se dezvolta frumos din toate punctele de vedere. Am început informarea în timpul sarcinii şi mă bucur.. că am fost receptivă şi am ascultat de oamenii care îmi voiau binele. Altfel cu siguranță aş fi vaccinat fără să cercetez. În timp, am învățat că tot ceea ce este simplu și natural este mult mai bun şi sănătos, că orice boală are o cauză ce trebuie identificată, am învățat să nu îmi mai fie frică, să ofer iubire necondiționată și mai ales am conștientizat faptul că eu sunt responsabilă pentru sănătatea lui!

Aşadar nu regret decizia luata şi spun NU vaccinării obligatorii !

Dana V. 37 ani

dana-vlad

* * * * *

Am început să citesc despre vaccinuri înca dinainte să rămân însărcinată. Am luat, împreună cu soțul, care este asistent medical, decizia să nu vaccinăm. În aproape doi ani am fost la medic o dată, la urgență, din cauza unei hernii, dar medicamente nu a luat. Un episod de febră a durat o zi cu ajutorul remediilor Bach şi homeopate. Mă bucur pentru hotărârea noastră şi vom proceda la fel şi pe viitor.

N&Z&F

nicoleta-stefan

* * * * *

Max s-a născut în afara sistemului medical, acasă. Nu ştie cum arată o seringă sau ce e ăla un doctor. Avem 2 ani de alăptat. Perfect sănătos. Fără raceli recurente sau alte afecțiuni. Am ajuns să mă informez despre o naştere naturală şi totul a crescut exponențial: vaccinuri, NMG, şi felul în care percepem autoritatea şi stilul nostru de viață s-a schimbat. Pentru că am ales informarea şi nu regretăm deloc!

Gabi D.

gabi-dora

* * * * *

Am început să mă îndoiesc de siguranța vaccinurilor după ce copilul unei prietene dragi a avut de suferit de pe urma lor, așa că am început să mă documentez. Cu cât aflam mai multe, cu atât eram mai sigură că nu îmi voi vaccina copilul. Acum când mă uit la fetița mea, pot spune că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Este un copil sănătos, ager, energic și vorbăreț. Ea m-a învățat cât de puternic este sistemul imunitar, atât timp cât îl lași să se dezvolte fără intervenții la orice strănut.

Iris P.

iris-paula

* * * * *

Maria, născută natural, cu moașă, fără anestezie sau intervenții medicale, într-o atmosferă de vis (acupunctură, masaj, aromoterapie, muzica preferată de mami, în surdină, și răbdare multă) . O fetiță perfect sănătoasă, alăptată exclusiv până la 6 luni, fără niciun vaccin sau medicament în aceste 13 luni (nu a fost deloc bolnavă) . Informarea asupra vaccinurilor, urmată de înțelegerea cauzelor bolilor (NMG ) m-au ajutat să scap de frică. Am încredere în corpul copilului meu, știu că starea lui perfectă este sănătatea și pot menține această stare doar stând departe de vaccinuri . Informarea este cheia!

Ionela-Roxana R.

ionela-roxana-rusu

* * * * *

La noi totul a început cu documentarul “NOI NU VACCINĀM”, pe care mi l-a trimis o prietenă care a simtit nevoia să mă informeze și bine a făcut ! Fiecare părinte trebuie să aleagă tot ce e mai bun pentru copilul său. Așadar, băiețelul nostru are 1 an și 4 luni, este total nevaccinat și e perfect sănătos !

Amalia, 35 de ani

amalia-sferle

* * * * *

Alex a fost așteptat 10 ani, născut natural, fără epidurală.
Informarea mi-am început-o în trimestrul doi de sarcină și de atunci nu m-am mai oprit. Acum are peste trei ani și este un copil perfect sănătos și voios, mereu cu zâmbetul pe buze, alăptat la cerere și nu a luat niciodată medicamente  :)

Felicia F. – o mamică fericită !

felicia-furdui

* * * * *

Sunt mamă de doi ani, el este Petru, perfect sănătos, receptiv, cumintel, drăgăstos. Alăptat exclusiv 6 luni, apoi în tandem cu mâncarea, aproximativ un an jumătate. Fără lapte praf, fără “vigantoale”, vizite inutile în cabinete medicale, fără alte frici. Decizia de-a nu-mi vaccina copilul a fost printre cele mai bune decizii luate în toata viața!!

Ioana M.-B.

ioana-mitri-bernevic

* * * * *

Spre norocul meu, am început informarea din timpul sarcinii. Înainte nu știam, sau poate nu m-a interesat foarte tare subiectul. Nu m-am multumit cu două trei articole, deși de la primul am știut că nu voi vaccina. Dar am hotărât să aprofundez, și citeam și nu mă mai opream. Am plâns, am plâns mult când am realizat cât suferă copiii în urma vaccinării și ce efecte devastatoare au vaccinurile. Dar i-am mulțumit universului că mi-a scos în cale la timpul potrivit informațiile și persoanele potrivite.
Ranya are un an și jumătate. Este cel mai sănătos copil din toți pe care îi cunosc. Singura ei “răceală” s-a manifestat prin două zile de mucișori și atât! Noi nu știm ce înseamnă alergii, gripe, viroze, enterocolite, dermatite, infecții și alte minunății alopate. Niciodată nu a luat vreun medicament alopat și așa sper să rămână mereu. Bebelușii se nasc sănătoși, protecția nu vine din seringă. Decizii inspirate doresc tuturor!

Renata R.

renata-raducanu

* * * * *

Inca din timpul sarcinii am inceput sa ma informez in privinta vaccinurilor, si mare mi-a fost durerea sa descopar cata controversa se afla in spatele acestui subiect…sunt fericita mamica a unei fetite de un an si sase luni, complet nevaccinata si sanatoasa “tun”…o singura data a racit timp de 2 zile. Uneori nici noua nu ne vine sa credem ce organism puternic are, apoi imi amintesc ca de fapt aceasta trebuie sa fie starea normala a tuturor copiilor…am fost inspirati sa luam cea mai buna decizie in privinta fetitei noastre, iar confirmarea o am in fiecare zi cand o privesc cum zburda…

Stela A.

stela-anita

* * * * *

Sunt tatăl unui băiat nevaccinat de 2 ani și 10 luni, perfect sănătos, inteligent și frumos.
La “doamna doctor” nu am fost cu el decât la măsurat şi cântărit.

Dan Iordache, Administrator IT, 45 de ani

dan-iordache

* * * * *

Sunt o mămică fericită cu două fetițe minunate, Amalia (4 ani) şi Miriam (2 ani). Amalia a fost vaccinată până la 2 luni, iar Miriam este total nevaccinată. Le-am născut natural, le-am alăptat la cerere, iar cum cererea a fost mare am continuat cu tandemul până în ziua de azi. Ne ducem la medicul de familie o dată pe an pentru măsurători. Au avut câteva viroze ușoare, ce au trecut cu tratamente naturiste sau homeopate, fără alte intervenții. Sunt voioase, sănătoase și ne confirmă astfel zilnic, nouă – părinților , că am luat cea mai bună decizie prin refuzul vaccinării.

Florentina N.

florentina-nistor

* * * * *

Sunt o mămică binecuvântată de Dumnezeu cu un băiețel sănătos. Prin luna a 6-a de sarcină mi-a descoperit Dumnezeu aceste informații prețioase cu privire la vaccinare/nevaccinare și am ales să ne încredem în El, că ce vine de la El e desăvârșit întotdeauna pentru cei ce au ales să se încreadă în El.

Iuliana I.

iuliana-ichim

* * * * *

Am doi copii: un băiat de 6 ani și o fetiță de 3 ani. Băiatul a început să vorbească în jurul vârstei de 3 ani și de atunci mergem la logoped, până în jurul vârstei de 2 ani reacționa foarte greu la numele lui și activitatea sa era învârtitul rotilor și rotirea paharelor de plastic. El a fost vaccinat până la 1 an după schema veche dar fără ROR. Lui i-am administrat multe sticle de Nurofen, Panadol etc. Fetița nu este vaccinată și până acum a avut de 2 ori febra, dar nu mai mult de 2 zile, pe care nu am măsurat-o. În rarele cazuri de răceală amândoi sunt tratati homeopat. Să ne ajute Dumnezeu să rămână nevaccinați de acum încolo.

Flavia B.

flavia-barb

* * * * *

Am doi copii nevaccinați, o fetiță de 3 ani și un băiat de 2 luni, fără probleme de sănătate, doar rare episoade de secreții nazale tratate cu apă de mare, fetița mănânca orice (căpșuni câte un kg), nici un fel de alergii, diaree sau alte “minuni”.

Oana R.

oana-rs

* * * * *

Sunt fericita mămică a unui băiețel de aproape un an complet nevaccinat. În spital am refuzat și vitamina K. În afară de febra de la erupțiile dentare și vreo 2 răceli, băiețelul nostru nu a avut alte probleme de sănătate. Este perfect sănătos, foarte inteligent, se dezvoltă armonios. Este bucuria noastră zilnică și pe zi ce trece ne bucurăm de decizia luată.

Lavinia – programator

lavinia-sli

* * * * *

Sunt Elena, am 35 de ani şi 4 copii… Primii doi, fata de 7 ani şi băiatul de 5, 8 ani, vaccinaţi (fata până la 1 an, băiatul până la 6 luni) şi trataţi clasic (până la 3, respectiv 1 an – antitermice şi antibiotic)…băiatul a refuzat mâncarea, mânca fff puţin, doar lapte matern până la 1, 6 ani! Au “decât” dermatite, ambii, manifestate diferit…..şi “răceli”, fata a avut nişte erupţii pe piele, “tratate” cu dexametazonă…
Ultimii doi, nevaccinaţi, fără medicamente, neduşi la dr… cel mic nici nu-i înscris, că n-am avut timp…. bebe 3, de 3.6 ani, a”răcit” pe la 8 luni… a mai avut 2 febre, de câte jumătate de zi, plus o durere de ureche într o noapte… l-am dat la grădiniţă de la 2.4 ani şi nu a lipsit o zi. Iar bebe 4 de 9 luni a răcit şi el o săptămână, tratat cu braţe de mamă şi sân… Concluzie: Primii doi vaccinaţi au dermatită atopică şi au fost frecvent bolnavi. Cei nevaccinaţi au avut, fiecare, o singură răceală. Atât…

Elena-Cristina I.

Elena-Cristina Ionescu

* * * * *

Sunt mămica lui Rareş, un băieţel de 1 an şi 10 luni, nevaccinat, sănătos şi fericit. Un copil cu un tonus şi o vitalitate de invidiat, extrem de activ şi receptiv. Ne hrănim sănătos, cât mai natural, stăm departe de medicina alopată de când am ieşit de pe uşile spitalului după naştere. Imunitatea copilului meu nu vine dintr-o injecţie cu substanţe sintetice de laborator, ci din hrana vie şi din iubire. Am luat decizia de a nu vaccina înainte de a naşte, printr-o documentare în prealabil. Văzând zilnic fericirea de pe chipul băieţelului meu, ştiu că am făcut cea mai bună alegere. Sănătatea nu se dobândeşte prin vaccinare!

Ana-Maria Co.

Ana-Maria Constantin

* * * * *

Am doi copii, un băieţel de 4 ani (vaccinat doar în maternitate) şi o fetiţă de 9 luni (fără niciun vaccin şi fără vitamina K), perfect sănătoşi, frumoşi şi plini de energie. Niciunul nu a luat niciun antibiotic, nu au primit nicio injecţie, ne-am confruntat doar cu uşoare episoade de secreţii nazale în perioadele mai reci; fără nicio intoleranţă, alergii, dermatite sau altele….Băieţelul este la grădiniţă şi nu a avut nicio problemă la intrarea în colectivitate, fără răceală, boală, doar un episod de tuse şi mucişori la început de grădi, în rest, fie vară, fie iarnă el n-a lipsit deloc din cauze medicale… La doctor nu ne ducem decât pentru controlul periodic şi alte acte necesare. Fiecare alege ce e mai bine pentru copilaşii săi.

Miha Mari

Miha Mari

* * * * *

Am trei copii: doi vaccinaţi până la un an şi cel mic nevaccinat. Am luat aceasta decizie în urma unor efecte adverse (febră mare, probleme în dezvoltarea limbajului etc.) observate la copilul mijlociu, şi de asemenea în urma documentării facute. Spre norocul nostru, niciun copil nu a fost foarte bolnav (cele mari au luat o dată antibiotic şi care acum nu sunt sigură că trebuia luat). Cel mic e cel mai vesel şi fericit copil.

Henrieta M.

Henrieta Miclea

* * * * *

Aproape 3 ani, nevaccinat, nicio vizită la doctor până în prezent. Alăptat până la 2 ani şi 6 luni. Răceli uşoare tratate fără antibiotic, doar cu muuultă iubire si răsfăţ. Keep up the good work!

Alexandra R. M.

Alexandra Roxana Marin - testimonial copil nevaccinat

* * * * *

Sunt o mămică fericită a unei fetițe de 1 și 11 luni. Cu 3 ani înainte să rămân însărcinată am avut o discuție cu o colegă de muncă în care îmi exprimam opinia că dacă voi avea copii nu îi voi vaccina, iar dumneaei m-a făcut în fel și în chip și a încheiat cu fraza “ești nebună și inconștientă”.
Sunt doar o femeie ce și-a ascultat instinctul matern, iar pentru mine deja fără să mă documentez prea mult vaccinarea nu avea logică, apoi am rămas însărcinată și am început să mă și documentez pentru a fi eu informată și pentru a aduce argumente persoanelor ce susțin sus și tare că dacă nu îți vaccinezi copilul ți-l condamni la moarte.
Da, având grija de alimentația lui și nevaccinandu-l îl “condamni” la o viață sănătoasă și fericită fără dependentă de medicamente :-)
Ascultați-vă inima și instinctul matern: tot ce avem nevoie e în noi.

Silvia A.

Silvia Alin - testimonial copil nevaccinat

* * * * *

Din clipa în care am rămas însărcinată am început să mă frământ cu această problemă. Nu știam dacă decizia de a vaccina sau nu va fi una corectă, așa că am considerat că este responsabilitatea mea să mă informez și sa iau o decizie în cunoștință de cauză. Am început sa citesc articole, cărți, să vizionez documentare, am văzut cu ochii mei copii schilodiți după vaccinuri și am decis că nu voi vaccina. Toată familia m-a judecat, inclusiv soțul. Am dus lupte de lămurire cu fiecare în parte, până când toți au început să îmi dea dreptate pe rând. Socrul meu care lucrează pe taxi, întreabă fiecare client cu copii dacă vaccinează. Așa a ajuns să cunoască familii care au inclusiv copii cu autism după vaccinare, ROR în special. Cât despre copilul meu, am un râs amar când aud mămici că au copii cu răceli lunare, dermatite, otite și le consideră normale. Băiatul meu are 2 ani și 3 luni. A răcit de doua ori, prima dată la recomandarea medicului i-am administrat siropuri. După ce am citit prospectul, m-am îngrozit. Nu i-am mai dat de atunci, mă rezum la plafar și comprese când face febră. Copilul meu e fericit, receptiv, sănătos și așa trebuie să rămână. E nevoie ca vocea noastră să se facă auzită, e nevoie ca noi, cei care avem copii sănătoși, nevaccinați să fim luați în considerare. Nu suntem statistici, suntem oameni cu drepturi câștigate cu sânge.

Raluca S.

Raluca Simaicum - testimonial copil nevaccinat

* * * * *

Mulțumim lui Dumnezeu, avem 3 băieți sănătoși (6 ani, 5 ani respectiv 9 luni). Primul a primit schema “obligatorie” până la 2 luni inclusiv, când a răcit zdravăn a doua zi după vaccin, ATUNCI am început să mă informez, și deși nu am cunoscut pe nimeni care să nu-și fi vaccinat copiii am decis să nu mai acceptăm niciun vaccin. Când am transmis medicului de fam decizia noastră, am fost făcută “incultă“, că nu se aștepta de la mine “cu 2 facultăți” să ajung “ca țiganii” să nu vaccinez copilul. N-o să-i uit niciodată vorbele astea..Ulterior am cunoscut întâmplator niște prieteni, care la fel nu-și mai vaccinaseră fetița de la 2 luni. Eram tot mai convinsă că am făcut bine să nu-l mai vaccinez. Al 2-lea copil a primit vaccinul anti HepB imediat după naștere. Nu am vrut să-l vaccinez, nu știam că îl vaccinează imediat ce se naște. Au venit imediat după ce am născut cu o foaie s-o semnez pentru vaccin, și atunci am spus că nu vreau să-l vaccinez, dar am aflat că deja fusese vaccinat. BCG nu era pe stoc la spital și Slava Domnului măcar de el am scăpat. In fine, altele nu i-am mai făcut. Al treilea copilaș nu a primit niciun vaccin. In prezent are 9 luni și o dezvoltare foarte frumoasă atât cognitivă cât și fizică. Copiii sunt sănătoși și foarte energici. Le mai dau polen, miere, fructe, evităm cât putem dulciurile, în zilele de post, când nu merg la grădiniță/școală mănâncă și ei de post și mai merg și la sport, oricum ei fac mișcare zilnic ptr că sunt f energici.

Lia

Lia si Razvi