Vaccinuri obligatorii in Franta? Germania ce zice?

Ce se întâmplă în Franţa?

Ministra franceză a sănătăţii Agnès Buzyn a confirmat marţi, 26 septembrie 2017, că (dacă legea va trece de Parlament!) vaccinarea împotriva a 11 boli va fi obligatorie pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2018, dar că părinţii care vor refuza vaccinarea nu vor fi sancţionaţi.

Unsprezece vaccinuri obligatorii, începând cu 1 ianuarie 2018. Acesta ar fi planul.

În prezent, în Franţa sunt obligatorii prin lege trei vaccinuri (difterie, tetanos, polio), în timp ce alte opt, precum rujeolicul sau hepB, sunt doar recomandate.

Evident, există în Franţa multe posibilităţi de a EVITA vaccinarea, pentru cei care NU o doresc.

«Obligativitatea nu va fi retroactivă. Copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2018 vor trebui vaccinaţi conform calendarului vaccinal», a declarat ministra postului BFM-TV.

«O miză planetară»

«În prezent, opt copii din zece primesc deja aceste  11 vaccinuri obligatorii. (…) Dorim să nu mai existe epidemii, iar pentru aceasta trebuie să crească acoperirea vaccinală, să fie vaccinaţi nouă copii din zece, pentru a evita epidemiile. Este o miză planetară», a adăugat Buzyn.

Ministra a ţinut să sublinieze că unele boli, precum rujeola, încă ucid în Franţa.

[Comentariu PDI: Cum, chiar acum, în epoca “tutulor” progreselor ştiinţifice moderne, se moare brusc de pojar când în anii ’60, ’70, ’80 şi ’90 nu murea cam nimeni din cei diagnosticaţi cu pojar?? Este medicina mai neputincioasă acum decât acum 50 de ani?? Cine crede asemenea minciuni??]

Familiile care vor refuza vaccinarea copiilor nu vor putea obţine excepţii, a indicat ministra, invocând o imposibilitate juridică, dar «nu vor exista sancţiuni penale şi nici amenzi pentru familiile care spun nu».

Agnes Buzyn

«Obiectivul acestei măsuri nu este de a sancţiona, ci de a reda încrederea în vaccinuri», a spus Buzyn. «Când vaccinurile sunt obligatorii, oamenii au încredere. Nimeni nu se îndoieşte de siguranţa vaccinului DT-Polio, pe care îl face toată lumea (…)».

[Comentariu PDI: Ceva mai oligofren nu am auzit în ultimii ani!]

Agnès Buzyn a indicat cu aceeaşi ocazie că, în cadrul măsurilor generale de protecţie a copiilor, un copil care va rămâne cu vreun handicap din cauza absenţei vreunui vaccin va avea «dreptul de a le intenta proces penal părinţilor săi», caz în care aceştia riscă doi ani de închisoare şi o amendă de 30.000 de euro.

[Comentariu PDI: Corectăm comentariul de mai sus, am găsit, iată, ceva şi mai oligofren!]

Sursa articolului: https://www.ouest-france.fr/sante/france-11-vaccins-obligatoires-des-2018-mais-sans-sanction-en-cas-de-refus-5272292

* * * * *

Noi concluzionăm astfel:

Guvernul francez speră că va reuşi să impună vaccinarea şantajând părinţii să nu-şi poată înscrie copiii la creşă sau grădiniţă fără vaccinuri efectuate, cum se încearcă în Italia sau Belgia. Mai există însă copiii cu contraindicaţii, amestecul celor incluşi în această lege (născuţi după 1 ianuarie 2018) cu cei care nu vor fi incluşi în această lege (născuţi înainte de 1 ianuarie 2018)… Va fi un haos imens!

În plus, va apărea un scandal imens când copiii vor fi privaţi de acces şi discriminaţi în creşele sau şcolile publice plătite din banii contribuabililor, iar francezii nu prea ştiu de glumă când li se încalcă drepturile.

Declaraţiile tot mai halucinante ale doamnei Buzyn demonstrează că guvernul încearcă să iasă cu faţa curată din mocirlă, dar nu prea ştie cum. Vom vedea rezultatele votului Parlamentului, în octombrie 2017.

* * * * *

Ce se întâmplă concomitent în Germania?

În acelaşi timp, în Germania dl. Lothar H. Wieler, directorul Institutului Robert Koch (autoritatea supremă în materie de vaccinuri) acordă un interviu Revistei Farmaciştilor şi, surpriză, se pronunţă ÎMPOTRIVA unei vaccinări obligatorii!!

Argumentul lui ar trebui să ajungă neapărat la urechile doamnei Buzyn din Franţa, dar mai ales la parlamentarii români:

«Introducerea unei vaccinări obligatorii pentru a reduce cazurile de pojar ar fi chiar contraproductivă, deoarece ar putea submina total încrederea oamenilor în vaccinuri.»

Mai departe, Wieler a subliniat că introducerea unei obligativităţi a vaccinării ar declanşa o avalanşă de acţiuni ale celor care se opun vaccinării, încât resursele de personal ale medicilor şi ale DSP-urilor vor fi efectiv îngropate în muncă, nemaiputând să se ocupe de alte sarcini. Din nou: avertisment parlamentarilor români!!

Wieler se mai teme că dacă s-ar introduce obligativitatea vaccinării antirujeolice, complianţa la celelalte vaccinuri ar scădea. Acest lucru a fost deja demonstrat prin studiul cercetătorilor din Erfurt (Betsch Böhm – Detrimental effects of introducing partial compulsory vaccination) şi Aachen.

Parlamentul României ar face bine să ia aminte la avertismentele dlui Wieler!!

NOTA BENE: Franţa vrea vaccinare obligatorie ca să “redea încrederea în vaccinuri”, iar Germania refuză vaccinarea obligatorie tocmai pentru ca oamenii să nu-şi piardă încrederea în vaccinuri.

România pe care drum o va lua? Vom afla în octombrie 2017.