AUR DERM® MIMOSA – Medicament falsificat, cu ingrediente nedeclarate

Autoritatea Federala pentru Siguranta in Sistemul de Sanatate din Austria (BASG) a publicat pe 19 decembrie 2018 un avertisment cu titlul “Pretinsul produs natural este in realitate un medicament falsificat“.

Este vorba de celebrul produs romanesc „AUR DERM® MIMOSA“, vandut pe diverse platforme online precum si in diverse farmacii online romanesti.

Autoritatea Federala austriaca a incadrat acest produs, datorita etichetarii pe ambalajul secundar, in categoria “medicamentelor de prezentare” (adica produse care prin denumire sau prezentare (marketing) lasa impresia unui consumator nu foarte informat ca ar fi eficiente in vindecarea sau preventia unor boli).

Aur-Derm-Crema-Cream-with-Mimosa-Myrrhe-and

In cazul „AUR DERM® MIMOSA“, erau prezentate urmatoarele:
– pentru tratament la psoriazis, zona zoster, eczeme, alergii si arsuri care se vindeca greu
– pentru reducerea durerilor si accelerarea vindecarii ranilor
– ajuta la tratarea acneei si a infectiilor fungice
– ajuta la tratarea herpesului

O analiza condusa in mod oficial de Laboratorul de Control al Medicamentelor din Austria a relevat ca in cazul produsului „AUR DERM® MIMOSA“ avem de-a face cu un produs falsificat, ai caror producatori pretind ca ar fi un produs natural, in timp ce acesta contine in realitate substante sintetice nedeclarate precum Diclofenac, Lidocain, Benzocain, Procain, Clobetasolpropionat si Ketoconazol.

Autoritata Federala pentru Siguranta in Sistemul de Sanatate din Austria (BASG) roaga consumatorii care au cunostinta de alte produse asemanatoare si potential ilegale precum „AUR DERM® MIMOSA“ sa informeze Departamentul pentru Combaterea Ilegalitatii din cadrul BASG.

SURSA:
https://www.basg.gv.at/illegalitaeten/warnungen-informationen/warnungen/aur-dermr-mimosa/?fbclid=IwAR0mkGluLwZY51JjmyVM06pZJxo41G_KPZSmig0jvllGnup2LNdPwC0IOJA