Autovindecarea

ADN+(Adina+Amironesei+blog)

Articol preluat de pe site-ul Adina Amironesei.

“Boala este o atentionare – ne semnaleaza ca ne manifestam dizarmonios. Nu este o pedeapsa, ci o consecinta a faptelor si atitudinilor noastre. Ne oglindeste defectele, ne reflecta erorile. Ne pune fata in fata cu noi insine. Ne indeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne mobilizam pentru a le transforma in calitati corespondente.

De exemplu,
– teama este o caricatura a prudentei,
– mania o distorsiune a pasiunii,
– lenea o degradare a calmului.

Boala nu este un dusman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, caci are curajul sa ne spuna verde in fata ce, unde si cum gresim. De aceea atitudinea de a o nega, de a o ignora ca si efect al unui stil de viata dizarmonios este contra-productiva. Aceasta atitudine poate avea ca rezultat camuflarea simptomelor si o falsa vindecare. Dusmanindu-ne boala, ne dusmanim pe noi, caci de multe ori in umbrele din noi se ascund energii puternice si profunde care asteapta sa fie manifestate plenar.

Boala ne semnaleaza instrainarea de sine. Nu o putem vindeca decat daca ne reimprietenim cu noi insine.

Boala este rodul unor convingeri false adanc inradacinate in fiinta celui bolnav. Atat de adanc incat ajung sa ia forme materiale si sa se manifeste la nivelul corpului fizic. In medicina holistica, acest fenomen este numit somatizare. Esenta tratamentului consta in dobandirea luciditatii care permite descatusarea de aceste convingeri gresite, generatoare de atitudini si actiuni gresite. Insa, dincolo de aspectul teoretic, lupta este personala, experienta individuala este singura eliberatoare. Nici o filozofie, nici o doctrina, nici o persoana nu vor putea vreodata sa faca treaba pe care fiecare individ o are de facut pentru el. Armonia nu poate fi redobandita decat individual, prin informare si experienta directa, prin explorare si constientizare. Numai astfel procesul vindecarii devine o simpla chestiune de timp, cu singura conditie ca acest timp sa mai fie inca disponibil pentru persoana afectata (modificarile din planul fizic, deci leziunile morfologice, sa nu fie deosebit de severe, iar timpul necesar reversarii bolii sa nu fie mai mare decat poate duce pacientul).

Boala este consecinta unor rezonante distructive pe care cel bolnav le intretine avand falsa convingere ca este una cu ele. Acestea isi au originea in subsolul constiintei, inaccesibil in mod obisnuit, dar perceptibil de catre oricine sub forma gandurilor si trairilor degradante. Acolo, in hrubele psihicului, mocnesc reprimate tendintele noastre ascunse, negate, condamnate, natura noastra primara pe care nu vrem sa o recunoastem din cauza prejudecatilor si a inhibitiilor rezultate din constrangerile sociale, familiale, religioase, politice, materiale, personale. Greseala esentiala pe care o comite cel susceptibil de boala este de a se confunda cu aceste manifestari psiho-mentale, de a se lasa cuprins cu totul de valtoarea lor, de a-si lasa claritatea constiintei inecata in mlastina. (…)

Boala are ca substrat ignoranta. Un om bolnav isi este siesi strain. Aceasta instrainare poate avea grade variate si se poate referi la diferite aspecte ale fiintei umane. Cea mai severa instrainare va genera si boala cea mai severa (si cea mai greu vindecabila). In acest sens, psihozele si mai ales schizofrenia, sunt considerate in medicina naturala bolile cele mai grave, chiar daca ele nu se asociaza cu modificari vizibile la nivelul corpului fizic. Practic, aceasta fata nevazuta a existentei noastre numita viata interioara face in cele din urma diferenta dintre sanatate si boala, dintre fericire si mizerie, dintre bucuria prezentului si toate conditionarile noastre. Menirea remediilor naturale este aceea de a cataliza procesul de patrundere, lamurire si prefacere interioara, de a directiona efortul launtric, de a-i da coerenta si focalizare. Este o iluzie sa consideram ca simpla administrare a unui remediu exterior sau a altuia poate elimina complet si permanent o anumita suferinta.

Diferitele manifestari patologice sunt o expresie a armoniei universale, in particular a legii actiunii si reactiunii. Simplul fapt de a folosi niste plante, cristale, posturi, regimuri alimentare, diferite tehnici, nu ne anuleaza greselile si pornirile dizarmonioase. Desigur, unele procedee au efecte purificatoare profunde, la multiple niveluri, capabile sa aduca linistea si luciditatea necesare metamorfozarii launtrice.

Efectele lor benefice sunt insa menite sa fie insotite intotdeauna de intelegerea trairilor inferioare care au generat boala. Acesta si este scopul final. Odata ce obiceiurile noastre dizarmonioase sunt aduse in campul constientei, intelese si sublimate, toate formele de suferinta generate de acestea incep sa se topeasca de la sine. Pana sa iti dai seama ce se intampla, suferinta va fi disparut cu totul. In momentul cand transformarea s-a produs, boala inceteaza.

Abordarea psihosomatica a vindecarii are ca premisa corelatia potrivit careia manifestarile in plan psiho-emotional determina manifestarile in plan energetic, care determina la randul lor manifestarile in plan fizic. Asadar, problemele psiho-emotionale, neglijate, negate, reprimate ori incorect tratate vor constitui “germenii” viitoarelor dezechilibre la nivel energetic si, mai apoi, declansatorii feluritelor afectiuni in plan fizic. Tratarea efectelor grosiere (bolile propriu-zise), o deblocare energetica autentica si incursiunea cat se poate de serioasa si de constienta in tot ceea ce inseamna viata noastra interioara constituie premisele unei vindecari eficiente si durabile (chiar daca uneori lente).

Manifestarile dizarmonioase in plan psiho-emotional sunt evidente imediat, dezechilibrele produse de acestea in plan energetic au o latenta medie de aparitie si pot fi recunoscute atunci când in corp apar dereglari functionale (adica desi nu exista leziuni la nivelul unor organe, acestea incep sa nu-si mai indeplineasca toate functiile in mod corespunzator), in timp ce manifestarile corespondente in plan fizic au un timp mult mai lung de instalare, devenind evidente dupa nenumarate trairi dizarmonioase in plan psiho-emotional si dupa indelungi disfunctionalitati la nivelul unor organe si sisteme. In aceasta faza – de manifestare fizica – apar leziunile organice iar boala poate fi deja depistata sub aspectul prezentei sale materiale in corp.

Terapia naturala autentica propune o abordare holistica, oferind solutii si remedii menite sa influenteze toate cele 3 planuri (psiho-emotional, energetic si fizic).
-Maria Verdi-

«Mentalitatile trebuie mai intai schimbate, si ele vor fi schimbate prin educatie si cu iubire.»
O.M. Aivanhov
– Articol preluat din revista “Sanatate SOS Revista Nr 74” (Nr.74, noiembrie 2014 – link).

* * * * *

Sanatatea este intr-adevar bunul nostru suprem. Cand aceasta se deterioreaza, toate celelalte preocupari sau ingrijorari se micsoreaza ca importanta devenind brusc total nesemnificative.

Psihosomatica este ramura medicala care studiaza originea psihica a unor boli si folosirea mijloacelor psihologice in terapia lor. Desi in acest moment se considera ca doar o parte dintre boli sunt de natura psihosomatica, […] toate sunt rodul credintelor si atitudinii noastra fata de noi insine si fata de lumea (pe care o consideram) exterioara. […] aceste credinte sunt singurele parghii ce determina starea noastra de armonie pe toate planurile. Spun aceste lucruri deoarece s-au implinit de curand 8 ani de cand aplic in mod exclusiv autovindecarea prin constientizari si obtin rezultate clare si imediate (de 8 ani nu am mai folosit si nu folosesc nici un fel de medicamente, nici suplimente naturale, nici ceaiuri, nici un tip de dieta, nici un fel de exercitii fizice, nici o alta terapie sau tehnica).

Acesta este motivul pentru care insist pe acest subiect si de aceea consider ca fiecare moment investit in intelegerea unor informatii noi este o caramida in plus nu doar la edificiul cunoasterii ci si la sanatatea si armonia fiintei noastre ca intreg, dar si a celor dragi – in masura in care le transmitem si lor aceste informatii. De aceea am considerat necesar sa dau mai departe articolul de mai sus si, in continuare, o emisiune care sa completeze aceste informatii cu argumente stiintifice si clarificari importante.

Este vorba despre o editie a emisiunii “Mistere la granitele cunoasterii” realizata de domnul Daniel Roxin in care acesta il are ca invitat pe domnul dr. Dragos Dorin – sef de lucrari in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Vizionare placuta si de folos.
Adina Amironesei

Sunt multe articole pe această pagina care completeaza intelegerea acestor notiuni, insa voi alege doar trei:

Lucruri uimitoare despre inteligența corpului uman – link

Adevărul șocant despre sănătatea ta – link;

Despre autovindecare: Dovezi științifice importante privind capacitatea de autovindecare a organismului uman – link

Doua documentare importante se gasesc aici-link si aici-link. Teoria lui Rupert Sheldrake este explicata de acesta aici-link, iar unul dintre interviurile importante cu Bruce Lipton se gaseste aici-link.

Adina Amironesei este formator acreditat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in cadrul CNFPA – cod COR 242401, absolventa a cursului postuniversitar ‘Consiliere si Orientare’ de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (Univ. Babes-Bolyai), absolventa a Facultatii de Chimie, doctor in Fizica (Univ. Al.I.Cuza).

Ea ne recomanda si cateva carti care ne pot aduce numeroase constientizari si ne pot ghida pe drumul restabilirii armoniei fiintei: (transportul cartilor este gratuit pentru orice comanda oriunde in Romania):

“Puterea vindecatoare a bolii” -Thorwald Dethlefs, Ruediger Dahlke- comanda online aici-link;

“Vindecarea cu ajutorul mintii” -Lissa Rankin- comanda online aici-link;

“Secretele autovindecarii” -Maoshing Ni- comanda online aici-link;

“Secretul autovindecarii” -Daniel Sevigny- comanda online aici-link;

” Sistemul complet de autovindecare” -Stephen T. Chang- comanda online aici-link;

“Puterea autovindecarii” -Fabrizio Mancini- comanda online aici-link,

si bineinteles, cartile scrise de domnul dr. Dorin Dragos – comanda online aici-link (5%red.).

Noi va recomandam sa cititi zilnic cate ceva de pe blogul Adinei, este o comoara!