Avocati germani: Orice forma de vaccinare obligatorie este neconstitutionala

Articol preluat de pe EFI Online – Parinti pro informare despre vaccinuri

In timp ce partidele si asociatiile medicale din Germania solicita frecvent introducerea obligativitatii vaccinarii[1][2][3], acest subiect este incheiat deja demult in urma luarii de pozitie concrete de catre juristi!

Tschüs Impfpflicht_romana

Agentia Federala Germana pentru Educatie Civica a publicat un comentariu civic[4] la Legea fundamentala. Autorii acestui comentariu sunt Dr. Christof Gramm, seful serviciului militar de protectie, si Stefan Ulrich Pieper, seful sectiei “Constitutie si drept, afaceri juridice”, din cadrul Biroului Prezidential al Republicii Federale Germania.

La pag. 124, pentru a raspunde la intrebarea “Are voie statul sa introduca o obligativitate vaccinala?” se face referinta la lucrarea fundamentala “Obligativitatea vaccinarii – limite constitutionale ale masurilor preventive de sanatate din partea autoritatilor“, publicata de Dan Bastian Trapp, consilier academic al Institutului de Drept Public.[5]

In lucrarea sa, dl. Trapp avertizeaza ca argumentele juridice de pe vremea obligativitatii vaccinarii antivariolice nu pot fi preluate si aplicate la vremurile actuale. Variola era cu totul si cu totul alt caz, care nu poate fi comparat cu niciuna din bolile actuale.

De asemenea, Dan Bastian Trapp analizeaza si Art. 2. alin. 2 nr. 1 din Constitutie “Orice persoana are dreptul la viata si la integritate corporala“, precum si drepturile parintilor definite in Art. 6 alin. 2 nr. 2 din Constitutie “Ingrijirea si educatia copiilor sunt dreptul natural al parintilor si datoria lor principala.

Concluziile sale sunt comprehensibile si fara dubiu. Orice vaccinare obligatorie este neconstitutionala. Pentru si mai multa claritate, iata cateva citate din aceasta lucrare remarcabila.

“La numarul actual de cazuri, o vaccinare obligatorie impotriva rujeolei ar fi o reactie complet exagerata. Daca ne-am baza pe un risc atat de minor pentru a permite masuri medicale fortate de asemenea anvergura, atunci exista pericolul ca dreptul omului la autodeterminare sa fie anulat in functie de progresele medicale.”

“Vaccinarile cu forta la nivel national, ca masura guvernamentala de preventie, sunt incompatibile cu Art. 2 alin. 2 nr. 1 din Constitutie.”

“Ingrijirea parinteasca nu functioneaza ca un Sanepid, care sa poata fi fortat sa ia diverse masuri pe baza rezultatelor actuale ale medicinei bazate pe dovezi. Aici mai joaca si intuitia un rol legitim, aici Constitutia respecta si decizii luate pe baza de rezerve, sentimente si emotii, ceea ce nu tine intotdeauna de capacitatea de a argumenta. Rolul statului, de a veghea asupra binelui concret al copilului, nu este solicitat aici.”

Mai clar decat explica acest jurist nu se poate. Este momentul ca si politicienii, dar si medicii sa ia nota de aceste realitati juridice.

Epidemiile (unele din ele fabricate in mod grosolan) nu pot justifica in niciun fel amenintarile cu excluderea din scoli sau gradinite pentru copiii nevaccinati, nici sicanele si atacurile permanente impotriva acelor parinti care s-au informat si au luat decizia informata de a refuza vaccinarea pentru copiii lor.

Sa ne aparam drepturile fundamentale, dragi parinti, iar daca este necesar o vom face si in instanta!

Surse:

[1] Zeit online vom 15.12.2015, „CDU fordert gesetzliche Impfplicht für Kinder“, https://www.zeit.de/politik/deutschland/2015-12/cdu-beschluss-impfpflicht-kinder-masern-windpocken, abgerufen am 28.04.2018
[2] Zeit online vom 29.04.2017, „FDP fordert Impfpflicht für Kinder“, https://www.zeit.de/politik/deutschland/2017-04/fdp-parteitag-allgemeine-impfpflicht-kinder-14-jahre, abgerufen am 28.04.2018
[3] Suchanfrage auf der Seite des Berufsverbands der Kinder- und Jugendärzte e.V. mit „fordern Impfpflicht“ ergibt 291 Treffer, https://www.kinderaerzte-im-netz.de/index.php?id=81&tx_kesearch_pi1%5Bsword%5D=fordern+Impfpflicht, abgerufen am 28.04.2018
[4] Christof Gramm, Stefan Pieper: „Grundgesetz Bürgerkommentar“, Seiten: 402, Erscheinungsdatum: 01.12.2015, Erscheinungsort: Bonn, https://www.bpb.de/shop/buecher/schriftenreihe/216674/grundgesetz
[5] Trapp, D. (2015). Impfzwang – Verfassungsrechtliche Grenzen staatlicher Gesundheitsvorsorgemaßnahmen. Deutsches Verwaltungsblatt, 130(1), pp. 11-19. doi:10.1515/dvbl-2

29 martie 2019